Інсайд: в Android 15 з’явиться новий режим роботи дисплея

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Портал Android Authority виявив у коді бета-версії Android 15 цікаву функцію, яка поки що не була анонсована Google. Вона дасть змогу поліпшити автономність смартфона за рахунок нового алгоритму роботи дисплея, що скорочує час активності останнього.

Ще в Google Pixel 4 з’явилася функція, за допомогою якої смартфон запобігає вимкненню екрана, коли користувач на нього дивиться. Судячи з фрагменту коду Android 15 Developer Preview 2, у новій версії ОС вона працюватиме з точністю до навпаки: Гаджет “гаситиме” дисплей через певний проміжок часу, якщо той не використовується.

“Automatically turns off your screen early if you’re not using your device Adaptive timeout”, – такий вигляд має згадка нововведення в коді Android 15.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція називається “Адаптивний тайм-аут”, але механізм її реалізації невідомий. Вона згадана в додатку налаштувань, але код належить класам у просторі імен com.google.*. Інакше кажучи, нове налаштування не з’явиться в AOSP-збірках, а буде ексклюзивом “пікселів” – у всякому разі, спочатку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.