Названо 5 налаштувань за замовчуванням на Android, які важливо відразу змінити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні Android-смартфони постачаються з безліччю функцій, налаштувань і опцій, що дають користувачам можливість гнучкого використання смартфона відповідно до своїх потреб або вимог. Проте є певні параметри, які варто змінити, щоб отримати максимальну продуктивність, більшу автономність і простоту використання гаджета.

Встановіть темний режим

Кожен сучасний смартфон постачається із загальносистемним темним режимом, увімкнення якого подовжить автономність гаджета. Крім того, цей режим спрощує використання пристрою в умовах низької освітленості.

Вимкніть автоматичну яскравість екрана

Найбільший міф про функцію автояскравості полягає в тому, що вона допомагає максимально продовжити термін служби батареї. Проте ця функція призначена для забезпечення максимально можливої яскравості екрана за певного освітлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але що яскравіший дисплей, то більше він споживає енергії. Таким чином, ідеально підтримувати яскравість смартфона на рівні близько 50%, щоб збільшити час автономної роботи.

Увімкніть оптимізацію батареї

Майже кожен смартфон пропонує функцію оптимізації батареї. Вона допомагає значно збільшити час автономної роботи смартфона.

Активуйте автоматичне резервне копіювання

Увімкнення автоматичного резервного копіювання гарантує, що всі ваші важливі дані, такі як фотографії, відео, контакти, повідомлення тощо, будуть у безпеці, і їх можна буде відновити в будь-який час.

Єдине, що потрібно мати на увазі, це те, що функція резервного копіювання за замовчуванням на пристроях Android не створює резервні копії всього контенту. Наприклад, вам потрібно вручну увімкнути опцію резервного копіювання для WhatsApp. Крім того, якщо у вас немає Google Фото, вам також доведеться створювати резервні копії фотографій і відео вручну.

Увімкніть функцію “Знайти мій пристрій”

Активація цієї функції дасть вам змогу відстежувати смартфон, визначати його місцезнаходження, стирати дані і навіть робити повну резервну копію.

Зверніть увагу, що якщо ви використовуєте смартфон Samsung, то у компанії є власна служба Find My Mobile.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.