Смартфони Xiaomi і vivo отримують підтримку 5,5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку 2024 року в Китаї запустили новий стандарт мобільного зв’язку 5G-Advanced. Технологія також носить назви 5GA або 5,5G. Першим смартфоном із підтримкою стандарту став Find X7 – останній флагман OPPO. Слідом за ним додавати підтримку технології стали інші виробники смартфонів з Піднебесної.

Так, Xiaomi випустила оновлення, що додає сумісність з 5,5G на моделі Xiaomi 14 Ultra. Завдяки цьому вдалося прискорити інтернет на пристрої майже в 10 разів. Апдейт дав змогу стільниковій мережі на флагмані працювати зі швидкістю до 5132 Мбіт/с (приймання) і до 163,07 Мбіт/c (передача даних). 5,5G не тільки прискорює інтернет, а й знижує затримку сигналу.

vivo, інший китайський виробник, теж не відстає. Першими підтримку 5,5G отримають моделі vivo X Fold3 і vivo X100 – апдейт, що прискорює інтернет, вийде впродовж квітня 2024 року і буде доступний тільки жителям КНР.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як стверджує China Mobile, найбільший оператор зв’язку у світі, 5,5G на 300% швидший за звичайний 5G. Швидкість завантаження даних може досягати 10 Гбіт/с, затримка – до 1 мс. 5G-Advanced все ще проходить випробування в Китаї і наразі працює в обмеженій кількості міст. China Mobile планує розгорнути мережу в більш ніж 300 містах до кінця року, включно з Пекіном, Шанхаєм і Гуанчжоу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.