Смартфони

Який вигляд матиме iPhone 16 Pro: глянцеві грані, нові кольори корпусу та велика кнопка камери

Share
Час читання: 4 хв.

Уже досить давно ми звикли до того факту, що зовнішніх змін між iPhone різних поколінь практично немає. А якщо і є, то шукати їх доводиться реально з мікроскопом. Просто подивіться на iPhone 13 і iPhone 14. У тверезому стані визначити, який смартфон перед вами, якщо не знати напам’ять всі кольори корпусу, ви просто не зможете. Те ж саме стосується і Pro-моделей. Однак, якщо ви вирішите порівняти iPhone 15 Pro та iPhone 14 Pro, то тут вам у вічі впадає найголовніша відмінність – матові бокові грані в новій моделі, які стали набагато практичнішими і так не збирають відбитки пальців, як глянцева сталь.

Здавалося б, чудове рішення, яке покупці прийняли на ура. Однак радіти йому залишилося зовсім недовго. Apple вирішила не тільки змінити палітру кольорів корпусу в iPhone 16 Pro, а й повернути в смартфон глянцеві бічні грані, при цьому не відмовляючись від титану.

iPhone з титановим корпусом

Як повідомляє портал MacRumors, Apple змогла вдосконалити процес обробки і забарвлення титану. У компанії вважають, що матові грані в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max мають недостатньо вишуканий вигляд, а іноді – відверто дешевий, нагадуючи алюміній у базових версіях. Саме тому Apple наполегливо працювала над тим, щоб повернути глянцеві грані в iPhone . В iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max їм і судилося знову з’явитися.

В Apple вважають, що на відміну від нержавіючої сталі, яку використовували до iPhone 14 Pro включно, титан не буде так сильно дряпатися і збирати відбитки пальців. І якщо в перше ще можна повірити, все-таки це міцніший метал, то ось у відсутність слідів від рук я точно не вірю. Будь-яка глянсова поверхня збирає їх просто чудово, тож запасайтеся ганчірочками для полірування, якщо звикли носити смартфон без чохла і плануєте купівлю нового iPhone. Взагалі, рішення Apple дуже сумнівне.

Кнопка камери в iPhone 16 Pro буде дійсно великою.

Матові грані в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max мають просто чудовий вигляд. І навіть якщо на них залишаються відбитки пальців, то виглядає це не так жахливо, як на глянцевій сталі. Я досить довго користувався iPhone X з блискучими бічними гранями і можу точно сказати, що це було найгірше рішення компанії з точки зору практичності. Виглядають вони, безумовно, дуже гарно, але ось постійно приводити їх у первозданний вигляд, відверто кажучи, набридає.

Кольори iPhone 16 Про

Крім глянцевих бічних граней, iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max отримають і нові кольори корпусу. Любителі чорного кольору порадіють Space Black. Це насичений чорний, аналогічний тому, який використовується в MacBook Pro останнього покоління. Виглядає він дуже здорово і точно знайде своїх шанувальників. Ще якісь шпалери з чорним фоном поставити, і виглядати буде максимально ефектно. До того ж у лінійці з’явиться і колір Rose.


Як ви вже напевно здогадалися, це буде приємний рожевий колір. Чимось він мені навіть нагадав той варіант, у який Apple фарбувала iPhone 7. До того ж, за повідомленнями порталу MacRumors, у Купертіно збираються трохи переробити кольори Natural і White Titanium. Перший матиме сірий відтінок, на відміну від iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max, де його можна більше підтягнути до золотого. Ну а White Titanium нагадає вам про сріблясто-білий iPhone 14 Pro.

Загалом у лінійці буде чотири кольори, тож ви завжди знайдете той варіант, який більше припаде вам до душі. Безумовно, треба дивитися, як нові кольори поєднуватимуться з глянцевою рамкою. Але, швидше за все, виглядати вони всі будуть максимально ефектно. Сподіваюся, що Apple що-небудь придумає, щоб смартфони не заляпувалися так сильно, як нержавіюча сталь у старих моделях.

Дизайн iPhone 16

Чохли дуже схожі на моделі для iPhone X.

Чохли дуже схожі на моделі для iPhone X. Зображення: macrumors.com
Хоч до презентації лінійки iPhone 16 залишається ще трохи більше п’яти місяців, але виробники аксесуарів вже почали потихеньку робити чохли на нову модель. Як і передбачалося раніше, базовий iPhone 16 отримає розташовану вертикально подвійну камеру. Вона розташовуватиметься на овальному виступі, поруч з яким розміститься спалах.

Якщо подивитися на чохли для нових смартфонів Apple, то на секунду можна подумати, що вони призначені для iPhone X, iPhone XS або iPhone XS Max. Однак розташування спалаху видає в ньому кейс саме для iPhone 16. У старих iPhone його помістили між об’єктивами. Вертикальне розташування камери в iPhone 16 – це не просто маркетинговий трюк Apple, який показує відмінність нових смартфонів від старих. Це ще й необхідно для того, щоб покупці могли записувати просторове відео.

Ось такий дизайн, найімовірніше, чекає iPhone 16. Зображення: macrumors.com
Наразі це ексклюзивна фішка iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. А через те, що в iPhone 15 і iPhone 15 Plus об’єктиви розташовані по діагоналі, то знімати Spatial Video базові моделі просто не можуть. Як вам нові iPhone? Гідні зміни, і чи варто почекати ці апарати або можна брати поточні моделі і ні про що не переживати? Заходьте в наш чатик у Телеграмі та розповідайте, що думаєте про iPhone 16 та iPhone 16 Pro.

 

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Motorola представила новий захищений смартфон ThinkPhone 25

    Представляємо захищений смартфон Motorola ThinkPhone 25. Модель вирізняється текстурованою тильною панеллю, натхненною дизайном ноутбуків ThinkPad…

    01.10.2024

    Microsoft Defender навчився виявляти незахищені Wi-Fi мережі

    Захисне програмне забезпечення Microsoft Defender, вбудоване в операційну систему Windows, може автоматично виявляти незахищені Wi-Fi-мережі…

    01.10.2024

    Gmail отримує оновлені правила безпеки від Google

    З 30 вересня Google ввела нові правила безпеки для Gmail, спрямовані на захист облікових записів…

    01.10.2024

    WhatsApp більше не підтримується на старих смартфонах

    Рішення про припинення роботи на старих моделях було ухвалено керівництвом компанії з метою покращення якості…

    01.10.2024

    Samsung Galaxy S25: усі відомі на даний момент деталі

    Samsung щорічно випускає безліч телефонів, але флагманом компанії є серія Galaxy S. Лінійка Samsung Galaxy…

    01.10.2024

    Qualcomm планує випуск нового ARM-процесора для ПК з удосконаленою продуктивністю

    Qualcomm активно працює над новою версією ARM-процесора для ПК під кодовою назвою Project Glymur. Новий…

    01.10.2024