iPhone 17 може отримати найкращий дисплей у світі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Ні, ви не помилилися в заголовку. Хоча ми очікуємо, що Apple випустить iPhone 16 пізніше цього року, вже є новий слух про 2025 iPhone 17 – і це потенційно великий.

Реклама

Компанія Instant Digital, відома витоками інформації про iPhone, нещодавно опублікувала нову чутку про iPhone 17 у китайській соціальній мережі Weibo, стверджуючи, що Apple розробила нову технологію дисплея для iPhone 17. Зокрема, вона може значно зменшити кількість віддзеркалень і подряпин.

Як пише Instant Digital: “Apple витратила мільярди на обладнання для нанесення покриттів у Японії, яке було передано до китайського ланцюжка поставок, але iPhone 16-ї серії не встигає за ним. Зовнішнє скло iPhone 17-ї серії матиме надтвердий [антивідблисковий] шар. Можна сказати, що iPhone 17-ї серії буде більш стійкий до подряпин, ніж ви думаєте”.

Тут є кілька моментів, які слід розплутати. По-перше, це заявлений “антивідблисковий шар”. Хоча нинішні iPhone вже роблять похвальну роботу, щоб бути видимим під прямими сонячними променями, подальші поліпшення тут завжди раді бачити. Однак саме другий пункт про те, що iPhone 17 “більш стійкий до подряпин”, викликає у мене найбільше хвилювання.

Я використовую iPhone 15 Pro Max як повсякденний смартфон з моменту його виходу у вересні минулого року, і його екран поцяткований подряпинами. Усі вони косметичні й не впливають на те, як я використовую телефон, але їх дуже багато, і я ненавиджу кожну з них. У схожій ситуації я опинився минулого року з iPhone 14 Pro. Скло Ceramic Shield, яке Apple використовує у своїх iPhone з 2020 року, робить похвальну роботу із захисту від ударів, але з якоїсь причини воно ніколи не вражало в плані стійкості до подряпин. Якщо це те, що Apple працює, щоб поліпшити для iPhone 17, ви можете розраховувати на мене.

Варто також відзначити, наскільки нова технологія виробництва дисплеїв схожа на скло Gorilla Armor від Corning, яке дебютувало в Samsung Galaxy S24 Ultra цього року. Corning стверджує, що Gorilla Armor зменшує віддзеркалення на 75 %, вчетверо стійкіше до подряпин і втричі стійкіше до падінь. Коли він тестував його в січні, Прахар Ханна з Digital Trends назвав Gorilla Armor “одним із найбільших поліпшень у Galaxy S24 Ultra”.

Очевидно, що до виходу iPhone 17 ще далеко, тому складно сказати, який вигляд ця чутка матиме в найближчі місяці. Однак, якщо це дійсно те, над чим Apple працює для iPhone 2025 року, я не можу цього дочекатися.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ