Не купуйте OnePlus 12 – 6 причин почекати OnePlus 13

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні роки компанія OnePlus зробила собі гучне ім’я, випустивши кілька найкращих телефонів на базі Android. Її останній почин, OnePlus 12, є фантастичним флагманом для тих, хто хоче отримати щось, що не є просто ще одним Samsung Galaxy чи Apple iPhone.

Але якщо у вас є трохи терпіння, то OnePlus 13 наступного року може принести деякі великі зміни, які варто почекати. Ось чому вам варто почекати з OnePlus 12 та дочекатися OnePlus 13.

Абсолютно новий дизайн

Як і Samsung, Google та Apple, OnePlus дотримується певної естетики дизайну протягом кількох останніх випусків смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погляньте на OnePlus 10, 10T, 10R, 11, 11R, 12 і 12R – всі ці моделі дуже схожі одна на одну. Ви маєте великий, зміщений від центру модуль камери, який вирівняний по лівому краю. До OnePlus 11 модуль камери був квадратним. Потім OnePlus перейшла на круглий, але він, як і раніше, знаходиться в тому ж положенні.

Ця естетика зберігається вже три роки. Настав час змін, і саме це ми можемо побачити в OnePlus 13. У повідомленні Weibo стверджується, що OnePlus 13 матиме новий дизайн, який прибере “сімейний шарнір”. Оскільки це не доладний телефон, “сімейний шарнір”, швидше за все, відноситься до модуля камери і того, як він з’єднаний з рамкою.

Немає жодних вказівок на те, що спричинить зміну дизайну, але я припускаю, що, оскільки “шарнір” зникне, зміниться і положення камери. Можливо, вона буде розташована по центру, оскільки не пов’язана з рамкою. Я сумніваюся, що OnePlus зробить модуль камери меншим, адже одна з його фірмових особливостей – співпраця з Hasselblad. Будь-який шанс, який OnePlus може отримати, щоб підкреслити свої здібності у сфері камер, він використовує.

Звичайно, як виглядатиме OnePlus 13, ми дізнаємося не скоро – або наприкінці цього року, або на початку 2025 року. Але якщо вам не дуже подобається, як виглядає OnePlus 12, то можливо варто почекати, щоб побачити, що зміниться.

Snapdragon 8 Gen 4 від Qualcomm

В OnePlus 12 в даний час використовується чіп Snapdragon 8 Gen 3 від Qualcomm. Очікується, що OnePlus 13 використовуватиме наступну ітерацію флагманського чіпсету Qualcomm – майбутній Snapdragon 8 Gen 4.

Qualcomm підтвердила, що Snapdragon 8 Gen 4 буде запущений у жовтні. Саме на цьому чіпі працюватиме більшість Android-флагманів у 2025 році, у тому числі і OnePlus 13. Подробиць про можливості чіпа не так багато, але деякі витоки говорять про те, що Snapdragon 8 Gen 4 може навіть перевершити A18 від Apple, який ми очікуємо на iPhone 16 Pro.

В даний час Snapdragon 8 Gen 3 показав чудові результати в наших пристроях OnePlus 12 та Samsung Galaxy S24. Якщо Snapdragon 8 Gen 4 зможе забезпечити ще більш високу продуктивність і ще більш високу енергоефективність, то це цікава пропозиція, на яку варто чекати.

Ультразвуковий датчик відбитків пальців

У телефонах на базі Android часто трапляється датчик відбитків пальців, розташований під дисплеєм. Він забезпечує безпечний спосіб розблокування телефону та програм, при цьому приховуючи технологію під дисплеєм.

OnePlus не є чужинцем, який використовує датчики відбитків пальців під дисплеєм. Протягом останніх кількох років вона продовжує використовувати оптичні датчики відбитків пальців під дисплеєм, які переважно зарекомендували себе як швидкі та надійні. Однак одна з проблем оптичних датчиків полягає в тому, що вони випромінюють яскраве світло при скануванні пальця, що може дратувати під час використання у темних приміщеннях.

Ходять чутки, що OnePlus 13 перейде на ультразвукову технологію датчика відбитків пальців під дисплеєм. Замість використання яскравого світла для сканування, ультразвуковий датчик посилає імпульси ультразвукових звукових хвиль і фіксує відбиток пальця, використовуючи відбиту луну цих звукових хвиль.

Ультразвукові датчики відбитків пальців – не новинка, вони вже кілька років. Останні смартфони, в яких був застосований ультразвуковий датчик, відносяться до сімейства S24 від Samsung. Samsung стверджує, що завдяки ультразвуковій технології сканування відбитків пальців відбувається на 77% частіше та на 50% швидше, ніж у попередньому поколінні.

Цікаво буде побачити, як ультразвуковий датчик відбитків пальців з’явиться в OnePlus 13. Потенційно він може бути навіть швидше, ніж нинішній оптичний датчик, можливо, більш безпечним і легшим для очей. Це безпрограшний варіант, як на мене.

Більш просунута телекамера

OnePlus внесла деякі покращення в систему камер OnePlus 12 порівняно з попередником OnePlus 11.

OnePlus 12 оснащений вражаючою 50-мегапіксельною основною камерою, 64-Мп перископічною телекамерою з 3-кратним оптичним зумом, 48-Мп ультраширокою камерою та 32-Мп камерою для селфі. OnePlus також зберегла партнерство з Hasselblad, що робить цей телефон чудовим вибором для фотографів.

Незважаючи на вражаючу роздільну здатність телеоб’єктива, трохи розчаровує той факт, що він має лише 3-кратний оптичний зум. Наприклад, Samsung Galaxy S24 Ultra оснащений чотирикамерною системою з 10-Мп телеоб’єктивом та 50-Мп перископічним телеоб’єктивом, які здатні на 3-кратний та 5-кратний оптичний зум відповідно. Honor Magic 6 Pro також робить цікаві речі в галузі телеоб’єктивів, пропонуючи 180-мегапіксельний перископічний телеоб’єктив з 2,5-кратним оптичним та 100-кратним цифровим зумом.

OnePlus є куди зростати в області камер. З новим дизайном (і, ймовірно, новим модулем камери), який, можливо, знаходиться у розробці, сподіватимемося, що це також призведе до появи сильнішої телекамери в OnePlus 13.

Вищий рейтинг IP

OnePlus 12 має рейтинг IP65 для захисту від пилу та води. Цей показник означає, що корпус захищений від пилу, а корпус телефону витримує попадання бризок води без пошкоджень. Це добрий рівень захисту, але й не найкращий.

На ринку є безліч інших смартфонів із ще вищим рейтингом. Наприклад, iPhone 15, Google Pixel 8 та Samsung Galaxy S24 мають рейтинг IP68, що означає підвищену стійкість до дії рідин. Зокрема їх можна занурювати в прісну воду на глибину до шести метрів на 30 хвилин.

Знову ж таки, з неминучою зміною дизайну OnePlus 13, це, сподіваюся, означає вищий рейтинг IP для кращої пило- та вологозахищеності. Немає причин, через які OnePlus не повинен пропонувати IP68 в наш час, і OnePlus 13 може стати тим телефоном, який виправить ситуацію.

Більш тривалі оновлення програмного забезпечення

На даний момент OnePlus обіцяє до чотирьох років основних оновлень ОС Android та п’ять років виправлень безпеки.

Це досить пристойно, але Google та Samsung підняли планку, пообіцявши сім років оновлень ОС. Apple ніколи не гарантувала певного терміну оновлення iOS, але в середньому iPhone працює близько п’яти років і більше.

З огляду на все це цілком можливо, що OnePlus зможе підтримувати свої майбутні флагмани на рівні конкурентів. І що може бути кращим для початку семирічної дорожньої карти оновлень, ніж OnePlus 13?

Час грати в гру очікування

OnePlus 12 дебютував у Китаї 5 грудня 2023, а в січні цього року відбувся його глобальний запуск. Якщо не станеться нічого кардинального, ми можемо очікувати аналогічні терміни для OnePlus 13.

Якщо будь-які з вищезгаданих функцій вам дійсно важливі, можливо, варто зачекати на OnePlus 13. Але якщо вам потрібен новий телефон зараз – і/або вас не хвилюють вищезгадані оновлення – OnePlus 12 залишається одним з кращих смартфонів, які ви можете купити сьогодні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.