Xiaomi випустила офіційну міжнародну версію HyperOS на кілька бюджетних смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Китаї перші смартфони на базі нової операційної системи HyperOS з’явилися у продажу ще наприкінці 2023 року. Користувачі звертали увагу на те, що більшість інтерфейсу залишилися без змін, тоді як відмінності з MIUI 14 помітні в налаштуваннях.

Наприклад, окремі параметри були переміщені в інші місця, а загальна логіка роботи з керуванням смартфонів зазнала деяких змін. Змінився основний шрифт, самі значки стали виглядати трохи інакше, але загалом, якщо не чіплятися до дрібниць, то візуально операційна система здається знайомою. Експерти вважають, що причина в тому, що Xiaomi побоюється негативної реакції з боку користувачів, тому воліє вводити нові функції поступово. Деякі приємні сюрпризи чекають на власників смартфонів, на яких доступна функція Always On Display, ось тільки далеко не всі знають про існування подібних налаштувань.

Але якщо китайські користувачі познайомилися з HyperOS ще у грудні, то міжнародну версію операційної системи довелося чекати досить довго. Передбачалося, що вона стане доступна одночасно з глобальним продажем серії Redmi Note 13, але замість HyperOS покупці отримали MIUI 14. Ця операційна система повністю заснована на Android, що дуже здивувало експертів по всьому світу. Точної інформації про те, з чим була пов’язана затримка, у пресі немає, але на початку березня китайська компанія розпочала розсилку HyperOS на цілу низку мобільних телефонів. І отут і почалися проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як з’ясувалося, замість стабільної роботи та знайомства з новою ОС, багато користувачів побачили завантажувальний екран, який перебував у стані перманентного оновлення. Запустити систему не вдавалося, а відновити роботу телефону можна було лише шляхом встановлення з інженерних налаштувань. Xiaomi визнала проблему та зупинила розсилку. Експерти рекомендували власникам нових апаратів почекати, хоча проблема торкнулася невеликої кількості апаратів.

Що ж, за кілька тижнів можна констатувати, що Xiaomi остаточно виявила дефект в образі HyperOS, оскільки 3-4 дні тому нова операційна система почала надходити на смартфони повітрям. Експерти також радили користувачам дочекатися офіційних тестів, оскільки шанс упіймати нескінченне завантаження залишався. Сьогодні можна сказати з упевненістю, що проблем немає, оскільки на офіційних форумах не помічено жодної нової скарги. Таким чином, якщо ви побачили в налаштуваннях інформацію про можливість завантажити HyperOS, можете сміливо виділити на це трохи часу.

А ось скільки потрібно почекати, залежить від швидкості інтернету. Що примітно, розсилка почалася не з флагманів минулого покоління, а з досить посередніх девайсів. Наприклад, операційну систему отримав бюджетний Redmi 13C. Також HyperOS прилетіла на Redmi Note 11 Pro 5G. У списку є Redmi Note 13, POCO X4 Pro 5G, POCO X4 Pro 5G і POCO C65. Вибір даних моделей досить дивний, оскільки в першу хвилю не потрапили ні флагмани, ні нові апарати.

Наприклад, з незрозумілої причини було оновлено телефон серії Redmi Note 11, тоді як новіша серія Redmi Note 12 залишилася без уваги. У серії Redmi Note 13 є кілька потужніших і найдорожчих апаратів, але вони також залишилися за бортом. При цьому серія Redmi оновлюється за залишковим принципом, а цього разу отримала операційну систему в перших рядах. Додамо, що з виходом HyperOS китайська компанія обіцяє збільшити термін підтримки смартфонів. Інформація має інсайдерський характер, але в інтернеті пишуть, що тепер флагмани отримуватимуть оновлення безпеки до п’яти років. Теоретично це також означає розширений термін отримання нових версій операційних систем, але це неточно. Середняки зможуть претендувати на 3-4 роки повної технічної підтримки, а навіть серія Redmi не залишиться осторонь нововведень. Варто враховувати, що цього року розсилка міжнародної версії фірмової прошивки Xiaomi розпочалася з великим відставанням від графіка.

Зазвичай флагмани минулих поколінь починають отримувати оновлення у лютому, тоді як на носі квітень, а HyperOS тільки почала поширюватися. Крім того, нову ОС отримують не всі власники вказаних смартфонів. Виявляється, деяким оновленням прийшли 4 дні тому, тоді як інші помітили інформацію про нову операційну систему лише вчора. Хвилюватися про проблеми сумісності нової ОС із додатками Android не варто. На смартфонах без проблем запускатимуться всі ігри, програми, а ось теми можуть мати деякі відмінності. Благо ентузіасти вже опублікували кілька сотень графічних тем, а у вільному доступі знаходиться оболонка MIUI, що повертає стиль значків і візуально усуває присутність HyperOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.