iPhone 12 раптово отримав підтримку вдвічі швидшої бездротової зарядки Qi2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple випустила iOS 17.4 на початку цього місяця, і головною новиною про неї стала її відповідність новому закону ЄС про цифрові ринки, але, схоже, це не єдина важлива річ, яка ховається в цьому оновленні.

Насправді нове програмне забезпечення, схоже, розблокувало підтримку стандарту бездротової зарядки Qi2. Згідно з тестуванням, проведеним Macworld, iPhone 12 з iOS 17.4 тепер заряджається бездротовим способом на 15 Вт при магнітному підключенні до зарядного пристрою Qi2, який не є MagSafe від Apple.

Раніше в такому сценарії бездротова зарядка була б обмежена 7,5 Вт, тому стрибок досить суттєвий. Ще в грудні з виходом iOS 17.2 така ж підтримка з’явилася в iPhone 13 та iPhone 14, а тепер і модельний ряд iPhone 12 теж може повеселитися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стандарт Qi2 був випущений нещодавно, і він забезпечує кращу ефективність бездротової зарядки разом з підтримкою магнітного вирівнювання. Якщо це звучить до болю знайомо, це не збіг – Apple є “керівним членом” консорціуму Wireless Power Consortium (WPC), який публікує стандарти Qi. Очевидно, що це було натхненно MagSafe від Apple.

І тепер, якщо у вас є iPhone 12 і ви хочете використовувати бездротовий зарядний пристрій Qi2, не сертифікований MagSafe, ви зможете зробити це з потужністю 15 Вт, так само, як і з сертифікованим MagSafe.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.