Apple зробить iMessage сумісним з Android цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple має намір додати підтримку RCS-повідомлень із виходом iOS 18. Смартфони компанії будуть сумісні з новим стандартом з “осені 2024 року”. Про це повідомила Google на офіційному сайті Google Messages.

RCS – універсальний стандарт, який прийшов кілька років тому на Android. Цей стандарт замінив собою застарілі SMS і MMS. Новий стандарт перетворює штатний додаток “Повідомлення” на месенджер. RCS-стандарт дає змогу надсилати не лише текст, а й фото, відео та документи безкоштовно, не витрачаючи рахунок мобільного телефону. Завдяки RCS користувачі можуть надсилати один одному голосові повідомлення, а також надсилати реакції на листи.

Усі сучасні Android-смартфони підтримують цей стандарт. На iPhone його не було – власники смартфонів Apple могли надсилати повідомлення іншим користувачам iPhone безплатно через iMessage, а за надсилання SMS на Android стягувалася плата або витрачався ліміт, передбачений тарифом мобільного оператора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сайті Google у розділі RCS з’явився напис “скоро на iOS”. Мається на увазі, що Apple додасть підтримку технології з повномасштабним релізом iOS 18, який відбудеться у вересні 2024 року після презентації iPhone 16. З того моменту можна буде вважати, що епоха платних SMS пішла в минуле.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.