Android 15 зможе приховати місце розташування смартфона від оператора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В операційній системі Android 15 з’явиться функція, яка дозволить смартфонам приховувати своє точне місцезнаходження від операторів, повідомляє Android Authority.

Наразі операційна система може обмежувати доступ до геолокації для різних додатків і сервісів, але це не стосується мобільних операторів. Нова функція запобігатиме надсиланню запитів на визначення місцезнаходження, ініційованих мережею. Сам телефон також не зможе використовувати мережу для перевірки власного місцезнаходження. Оператор мобільного зв’язку може дізнатися точне місцезнаходження пристрою лише у випадку надзвичайної ситуації, наприклад, при виклику екстрених служб. При цьому це обмеження не заважає компаніям вчасно визначати приблизне місцезнаходження.

Це нове налаштування було знайдено в бета-версії Android 14 QPR2. Ця функція вимагає внесення змін до процесора смартфона. Наразі невідомо, скільки пристроїв зможуть приховувати своє місцезнаходження у зв’язку з цим. Як мінімум, очікується, що Google підтримає її на своїх смартфонах Pixel.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти зазначають, що ця функція допоможе користувачам мати більше контролю над своїми пристроями. Це також допоможе захистити смартфони від шахрайських атак Stingray, в яких зловмисники імітують мобільні телефонні мережі і змушують мобільні телефони передавати всілякі дані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.