Навіщо потрібне оновлення старої версії Android на смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожному власнику Android-смартфонів періодично пропонується оновити ОС свого гаджета. При цьому далеко не всі роблять це через різні причини. Тому далі розповімо, чому важливо своєчасно оновлювати “операційку”, навіть якщо телефон працює бездоганно.

Розширення функціоналу

Оновлення системи “Андроїд”, а також фірмової оболонки смартфона, часто передбачає додавання нових функцій пристрою. Наприклад, у 14 версії Android з’явилися такі фішки, як встановлення спалаху на повідомлення, гнучкі налаштування екрана блокування і низка інших функцій.

Крім того, оновлення, як правило, помітно освіжають гаджети візуально за рахунок більш опрацьованого інтерфейсу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оптимізація роботи

Розробники ОС “Андроїд” постійно моніторять відгуки власників смартфонів, на підставі чого усувають всі недоліки в їхній роботі за рахунок патчів у нових оновленнях “операційки”.

У підсумку пристрій після встановлення апдейта починає працювати більш стабільно і швидко, що важливо для комфортної роботи зі смартфоном.

Забезпечення безпеки

Одним із найважливіших аспектів кожного оновлення є забезпечення безпеки. Спеціальні патчі дають змогу усунути різні вразливості ПЗ смартфона, мінімізуючи ймовірність витоку персональних даних, встановлення шкідливих програм і злому гаджета.

Патчі безпеки підвищують рівень захищеності пристрою, а тому, якщо цей аспект важливий для вас, то оновлюватися потрібно регулярно.

Апдейт додатків

Програми та ігри, що встановлюються на смартфони з ОС “Андроїд”, часто адаптуються саме під актуальні версії “операційки”. А тому, щоб такі додатки працювали без збоїв і з максимальною ефективністю, важливо, щоб операційна система і оболонка пристрою була останньої версії.

Ба більше, деякі додатки просто неможливо встановити на застарілі версії Android.

Висновок

Необхідність оновлення “Андроїд”, як і раніше, залишається дискусійним питанням. І проблема тут у тому, що поряд з усіма плюсами такого апдейту, є і деякі мінуси. Так, у деяких випадках користувачеві доводиться звикати до незвичного інтерфейсу, шукати заміну деяким додаткам тощо. Але якщо для вас безпека є наріжним каменем, то все ж краще оновлюватися, хоч ця дія і не є обов’язковою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.