iOS 18 буде представлена ​​10 червня, а вийде у вересні 2024 року

Що очікувати від iOS 18 і чи варто на неї оновлюватись.

iOS 18 буде представлена ​​10 червня, а вийде у вересні 2024 року
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова прошивка iOS 18 буде представлена ​​офіційно 10 червня 2024 року в перший день роботи міжнародної конференції Apple для розробників WWDC 2024. Захід пройде в будівлі Apple Park і триватиме кілька днів з 10 до 14 червня. Буде і онлайн-трансляція презентації.

У перший день заходу 10 червня 2024 року крім iOS 18 будуть представлені прошивки iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, visionOS 2, tvOS 18, HomePod Software 18. І новий інструментарій для розробників Xcode 16.

Які моделі Айфонів підтримує iOS 18

  • iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro, 15 Pro Max
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max
  • iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro, 13 Pro Max
  • iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro, 12 Pro Max
  • iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max
  • iPhone XS, XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone SE 3-го покоління (2022)
  • iPhone SE 2 покоління

Які моделі iPad отримають прошивку iPadOS 18

  • iPad 6-го покоління та попередні моделі.
  • iPad Pro 2-го покоління та попередня версія.
  • iPad Air 3-го покоління і молодші моделі.
  • iPad mini 5-го покоління та попередні моделі.

Дата виходу iOS 18

Офіційний реліз прошивки iOS 18 відбудеться у вересні 2024 року. Точну дату поки невідома. Ми повідомимо про точну дату виходу iOS 18 одразу після офіційного анонсу від Apple. На осінній презентації Apple 2024 крім прошивок iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, macOS 15, visionOS 2 будуть представлені нові iPhone 16 серії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що нового може бути в iOS 18

Прошивка iOS 17 не викликала великого ентузіазму у досвідчених власників Айфонів. Деякі підверсії прошивок iOS 17 випускалися зі значною кількістю помилок. Після таких невдалих підверсій Apple доводилося терміново проводити доопрацювання і випускати ще одну мінорну вишивку. Багато власників Айфонів були від цього в захваті. Загалом можна відзначити, що iOS 17 не виправдала очікувань більшості користувачів Айфонів і тому від iOS 18 чекають набагато більшого.

Ось що по чутках може з’явитися нового в iOS 18 :

  • Новий дизайн інтерфейсу та iOS 18 ікон.
  • Робочий стіл Айфона буде більш налаштованим. Як мінімум на домашньому екрані iPhone з iOS 18 можна буде довільно налаштовувати іконки додатків. Також між іконками програм на головній можна буде залишати вільні поля.
  • Можна заздалегідь налаштувати кілька робочих екранів і потім перемикатися між ними.
  • Екран блокування Айфону отримає більш гнучкі додаткові налаштування, включаючи вільне розташування віджетів.
  • Чат-бот Google Gemini можуть вбудувати в iOS 18.
    Значне покращення можливостей голосового помічника Сірі за допомогою штучного інтелекту. Ймовірно, що Siri отримає можливості чат-бота.
  • У Apple Music може з’явитися помічник на базі штучного інтелекту для підбору музики, яка може сподобатися, виходячи зі смаку власника Айфона.
  • Елементи штучного інтелекту можуть бути додані в новий інструментарій для розробників Xcode 16. ШІ може допомагати створювати великі шматки коду і заощаджувати час програмістів. Це скоротить час на розробку програм для iOS 18.
  • Стандартні програми Pages, Numbers та Keynote можуть отримати функції зі штучним інтелектом, що заощаджуватиме час користувачів при виконанні стандартних операцій.
  • З’явиться підтримка стандарту повідомлень RCS (Rich Communication Services), який працює зараз на Android-смартфонах.
    iOS 18 може отримати новий дизайн пункту керування.
  • Можливість використання навушників Apple як слуховий апарат. У налаштуваннях Айфона для яблучних навушників вже давно є функція «Live-прослуховування», що працює з навушниками AirPods або Beats ще з iOS 14.3. Ця функція перетворює навушники на мікрофон і дозволяє чути співрозмовника в сильно галасливій обстановці і навіть з іншого кінця приміщення. “Live-прослуховування” підтримує навушники AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, Powerbeats Pro, Beats Fit Pro або Beats Studio Pro. Також ця функція працює зі слуховими апаратами з маркуванням Made for iPhone.
  • Якість пошуку Spotlight покращиться за рахунок впровадження розвинених мовних моделей.
  • Нові налаштування та нові можливості камери не тільки для iPhone 16, а й для попередніх моделей, які підтримують iOS 17.
  • Глибокі покращення у стандартній програмі Freeform (з’явилося в iOS 17).
  • Загалом генеративні функції штучного інтелекту будуть глибоко впроваджені у iOS 18.

Переважна кількість власників Айфонів очікують побачити новий дизайн інтерфейсу iOS 18. Старий дизайн не змінювався вже довгий час і всім відверто набрид.

Ні, альтернативних магазинів додатків (а не тільки App Store) у Росії в iOS 18 не з’явиться.

Де можна побачити онлайн презентацію iOS 18

Презентація iOS 18 та інших нових прошивок яблучних пристроїв транслюватиметься онлайн ось на цій офіційній сторінці Apple .

Коли з’явиться iOS 18 beta 1

Першу бета-версію iOS 18 компанія Apple випустить відразу після офіційного анонсу або 10 червня (в перший день WWDC 2024) або наступні наступні дні. Ми будемо стежити за всіма бета-версіями та на реальних скріншотах покажемо та розповімо про всі можливості iOS 18. Після першої бета-версії iOS 18 можна буде судити про те, чи варто прошивка того, щоб на неї оновлюватись.

Найслабше місце всіх сучасних прошивок iOS – це час роботи акумуляторної батареї, що погіршується. У Айфона батарея сама по собі є найслабшою ланкою, тому багатьох власників Айфон хвилює це питання. І не дарма. Починаючи з iOS 15 тривалість роботи акумулятора iPhone погіршувалась від прошивки до прошивки. Якщо час роботи Айфона від батареї для вас є важливим параметром, то не варто оновлюватися на iOS 18 раніше, ніж ви дізнаєтесь про реальні відгуки про її роботу.

Ми не рекомендуємо простим користувачам встановлювати на iPhone бета-версію iOS 18. Бета-версії випускаються для розробників і свідомо містити велику кількість помилок. Якщо ваш iPhone є вашим основним щоденним смартфоном, то навіть і не думайте на нього заливати iOS 18 beta! Якщо ваш Айфон є другим смартфоном або домашнім пристроєм, тоді можна встановити бета-версію iOS 18 і допомогти компанії Apple у тестуванні нової прошивки.

Інсайдери стверджують, що iOS 18 може стати одним із найбільших оновлень прошивки для Айфонів за всі останні роки.

Наша редакція вважає, що в iOS 18 буде наголошено на глибоке впровадження штучного інтелекту скрізь, де тільки можна. Так, це інновація в порівнянні з iOS 17. Але багато інших брендів вже зараз широко використовують ШІ на Android-смартфонах. Чи зможе Apple здивувати у прошивці iOS 18 новими можливостями, яких немає у конкурентів? Сумніваємось.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.