Чутки: тільки iPhone 16 Pro і Pro Max отримають новий чип A18

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з новою аналітичною запискою Джеффа Пу з Haitong International Tech Research, що потрапила в розпорядження видання 9to5Mac, Apple планує внести зміни в чип A18 Pro спеціально для роботи зі штучним інтелектом на пристрої. Пу також пише, що Apple нарощує виробництво чипів A18 Pro раніше, ніж зазвичай.

У записці для інвесторів Пу, який часто є надійним джерелом чуток про чіпи Apple, пише:

Згідно з нашими перевірками ланцюжка поставок, ми бачимо зростаючий попит на Apple A18, тоді як обсяг A17 Pro стабілізувався з лютого. Ми відзначаємо, що Apple A18 Pro, версія з 6 ГПУ, матиме більшу площу кристала (порівняно з A17 Pro), що може стати трендом для ШІ-обчислень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Збільшення площі кристала означає, що на ньому можна розмістити більше транзисторів і спеціалізованих компонентів, що загалом дає змогу збільшити продуктивність. З іншого боку, зі збільшенням розміру зростає ризик виникнення дефектів і конструктивних недоліків. Це також може вплинути на енергоефективність і розсіювання тепла. Саме такий баланс належить знайти Apple, яка нарощує виробництво A18 Pro напередодні презентації iPhone 16 наприкінці цього року.

Вважається, що цього року Apple використовує роздільний підхід до своїх функцій штучного інтелекту, покладаючись на хмарну інфраструктуру (можливо, у партнерстві з Google) для деяких функцій, у той час як інші функції будуть повністю працювати на пристрої.

З чуток, і iPhone 16, і iPhone 16 Pro мають отримати чип A18 цього року. Наразі iPhone 15 використовує чип A16, а iPhone 15 Pro – чип A17 Pro. Нинішній звіт Джеффа Пу, схоже, припускає, що тільки A18 Pro, призначений для iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max, матиме зміни, орієнтовані на ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.