Від чого залежить термін підтримки Android-смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення операційної системи відіграють важливу роль у забезпеченні стабільної та безпечної роботи смартфона. Але більшість смартфонів на ОС Android не підтримує оновлення довгостроково. Наразі Google випускає раз на рік велике оновлення для Android, і щомісяця виходять дрібніші оновлення. І найчастіше користувачі смартфонів не знають, коли саме їхній ще недавно куплений гаджет побачить оновлення ОС.

Щоб Android працював на пристрої, виробник випускає драйвери спеціально для своїх гаджетів – часто вони можуть оновлюватися тільки виробником. Фізично Google не може щоразу випускати нову версію Android, яка працює на всіх пристроях – виходить нова версія ОС, а виробники мають налаштувати її для кожного з гаджетів.

Крім того, багато виробників випускають фірмові оболонки для своїх пристроїв, тому їм потрібен час, щоб додати в інтерфейс зміни під нову версію Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нарешті, старе обладнання просто не може підтримувати нові версії ОС, а самі виробники не дуже зацікавлені в підтримці старих пристроїв.

Виробники Android-смартфонів зазвичай визначають термін підтримки для кожної моделі – він починається від дати випуску пристрою і може варіюватися від кількох років до більш тривалих періодів залежно від бренду та моделі. Дата купівлі смартфона зазвичай не впливає на термін підтримки. У більшості випадків, смартфон отримуватиме оновлення та підтримку відповідно до певних критеріїв, незалежно від того, коли його було придбано.

Терміни випуску оновлень можуть значно варіюватися залежно від кількох факторів:

  • Виробник і модель смартфона. Великі виробники, такі як Samsung, Google, OnePlus, зазвичай забезпечують довгострокову підтримку для своїх флагманських пристроїв, надаючи оновлення протягом декількох років. Так, останнім часом вони гарантують гарантують 4 великих оновлення ОС для своїх флагманів. Однак середньобюджетні та недорогі моделі отримують менше оновлень і на коротший період часу – зазвичай два масштабних оновлення ОС і один рік оновлень безпеки.
  • Версія операційної системи. Нові версії Android отримують більш довгострокову підтримку, ніж застарілі версії. Це означає, що для смартфонів, які працюють на найновіших версіях Android, випускатимуть оновлення довше.
  • Регіон. Час випуску оновлень може відрізнятися залежно від регіону. Деякі оновлення спочатку йдуть у певних країнах або регіонах, перш ніж вони стануть доступними в усьому світі.

Щоб дізнатися точні терміни підтримки для конкретного смартфона, рекомендуємо звернутися до офіційних джерел виробника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.