Названо 5 правил підтримки хорошої продуктивності телефону

Названо 5 правил підтримки хорошої продуктивності телефону
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У процесі використання Android-пристрою він може почати сильно гальмувати. Це дуже незручно. За довгі роки роботи з цією системою я вивів кілька простих правил, які дозволяють забути про такі проблеми. Якщо у вас є свої рекомендації, які допомагають із вашими пристроями, то не забувайте розповісти про них у коментарях.

Видаляйте програми, якими не користуєтеся

Особисто для себе я вивів правило – якщо не запускав програму хоча б 3-4 тижні, то її видаляю (при неможливості видалити відключаю). Особливо важливо для тих програм, які запускаються автоматично і щось роблять у фоні.

Причому це стосується всіх програм. Навіть тих, якими я користуюсь періодично. У моменти простою я видаляю, а коли потрібно встановлюю знову. У цьому немає жодної проблеми. Тому в телефоні стоїть тільки те, що використовується тут і зараз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Допоможе в цьому додаток Google Play, де необхідно вибрати пункт ” Мої програми “, а потім переключитися в ” Сховище “. У вікні, що з’явиться, ви побачите список програм, який можна сортувати за різними параметрами, включаючи і час останнього запуску.

З цієї причини я позбавився додатків соціальних мереж. При рідкісному використанні (я їх замінив на веб-версію сайту) вони щось роблять у фоні і шлють непотрібні мені повідомлення. Після видалення телефон став жити на одному заряді акумулятора приблизно 36-40 годин (замість 12 годин). А це дуже суттєво! Коли вони стають потрібними, я їх встановлюю, а потім знову видаляю.

Увімкніть автоматичне оновлення

Ніколи не вимикайте оновлення для встановлених програм та операційної системи. Крім закриття проблем у безпеці, з ними приходять виправлення та покращення, які роблять продукти кращими, швидшими та стабільнішими (хоча і не завжди).

Активується це в налаштуваннях програми Google Play для програм та у параметрах телефону для оновлення операційної системи. Якщо у вас не безлімітний тариф, краще активувати цю функцію тільки для домашнього Wi-Fi. В інших випадках можна встановити автоматичне оновлення за будь-якого підключення.

Відключіть віджети та живі шпалери

Віджети постійно висять у пам’яті, оновлюючи інформацію на екрані. Це займає ресурси, що з’їдає заряд акумулятора. Живі шпалери можуть робити те ж саме (сильно залежить від програми). Щоб цього не відбувалося, просто відключіть/видалити віджети та живі шпалери.

Видаліть все, що надсилає повідомлення (у тому числі рекламні)

Є категорія безкоштовних програм, які начебто нічого не повинні робити у фоновому режимі, але вони там живуть, іноді надсилають різні повідомлення (або рекламного характеру, або нагадують про себе). Це відволікає від важливих заважає, а також забирає ресурси телефону. Щоб такого не відбувалося, просто видаліть їх.

Скидання на заводські настройки щорічно

Щорічно можна проводити скидання на заводські настройки. Це дозволить очистити від непотрібних даних пристрій, які могли залишитися раніше віддалених додатків. Займає процес не дуже багато, зате дозволить вдихнути нове життя у ваш апарат.

Якщо набір програм на вашому гаджеті не змінюється тривалий час, робити скидання не обов’язково. Все залежить в першу чергу від продуктивності пристрою та того, наскільки сильно його продуктивність знижується з часом. Найчастіше перших 4 пунктів має вистачити, щоб підтримувати високу продуктивність як у середньому за потужністю пристрої, і на потужному флагмане.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.