У майбутньому Android 15 буде підтримка супутникового зв’язку

У майбутньому Android 15 буде підтримка супутникового зв'язку
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ті користувачі, які мають у своєму розпорядженні смартфони зі встановленою операційною системою Android, незабаром зможуть скористатися новою функцією, що дозволяє підключатися безпосередньо до супутникового зв’язку. Завдяки цьому нововведенню можна буде надсилати та отримувати повідомлення без необхідності підключення до мобільної мережі або Wi-Fi.

Інновація є частиною останнього поновлення Android 15, призначеної для розробників (Developer Preview 2). За словами фахівців, це відкриває нові можливості для спілкування в умовах обмеженого покриття традиційних мереж або у разі його повної відсутності.

Система супутникового роумінгу, вбудована в Android 15, пропонує автоматичне підключення до супутника, сповіщаючи користувачів про можливість надсилання та отримання повідомлень у тих місцях, де це було б просто неможливим. В даний момент не до кінця відомо, чи буде ця функція обмежена тільки текстовими повідомленнями, подібно до системи Apple Emergency SOS, або з часом вона все-таки розшириться до широкомасштабного інтернет-зв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тестування нового оновлення проводиться на новітніх смартфонах компанії Google – Pixel, зокрема, Pixel 6, 7 та 8 лінійок, а також на Pixel Fold та Pixel Tablet. Очікується, що повноцінно використовувати цей функціонал можна буде у стабільній версії Android 15, яка стане доступною у червні. Щодо її офіційного релізу, то він відбудеться за кілька місяців після цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.