Google випустила Android 15 Developer Preview 2: що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перша версія Developer Preview системи вийшла в середині лютого, і ось Google увійшла другу ітерацію системи. До списку найбільш важливих змін потрапили такі функції, як розширений супутниковий зв’язок, можливість архівування програм, покращена робота NFC, а також нові можливості для смартфонів зі складними та зовнішніми екранами.

У свіжому білді Android 15 відразу ж впадають у вічі нові елементи інтерфейсу, пов’язані з супутниковим зв’язком. Також наявність відповідних API дозволяє стороннім утилітам звертатися до системи, визначаючи статус підключення смартфона до супутників. Основні служби обміну повідомленнями, такі як SMS/MMS, та встановлені програми RCS аналогічно можуть використовувати супутникові з’єднання для зв’язку. Тобто технологія буде доступна не лише для виклику екстрених служб, а й для повсякденного спілкування.

Android 15 DP2 спрощує та обробку PDF-файлів у додатках. Тепер розробники можуть включати рендеринг для захищених паролем PDF-файлів, анотації та можливості пошуку, редагування та вибору документів. Оновлення для API PDFRenderer будуть надходити через оновлення системи Google Play, не залежно від основних версій Android. Google також заявляє, що локальний перегляд PDF в Android 15 має стати швидше та використовувати менше ресурсів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інші помітні покращення в Developer Preview 2 включають більш плавний процес оплати NFC, удосконалення автоматичного перемикання мов для розпізнавання голосу, архівування додатків. Останнє дає можливість не зберігати повністю в пам’яті утиліти, що рідко використовуються, зі збереженням даних користувача, що помітно заощадить місце на накопичувачі.

Ще повідомляється, що розробники зможуть налаштовувати відображення контенту додатків на зовнішніх екранах розкладачок форм-фактора Flip. Android 15 також навчився визначати, чи ведеться запис програми (запис екрану) з можливістю налаштування того, що потрапляє в скринкаст. Функція призначена для покращення конфіденційності користувачів. А для підвищення якості відтворення звуку Google вводить новий стандарт гучності, який повинен усунути невідповідність гучності під час перемикання між різними програмами.

Цим робота зі звуком не обмежилася, оскільки впроваджена функція Audio Sharing спростила доступ до протоколу Auracast. Він відповідає за одночасну трансляцію аудіо на кілька зовнішніх бездротових джерел (навушники, Bluetooth-колонки тощо). Щодо доступності Android 15 DP2, то її можуть випробувати всі власники Pixel, починаючи з моделі Pixel 6.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.