Смартфони Google Pixel скоро отримають функцію, яка рятує життя

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Якщо у вас є телефон Google Pixel або ви плануєте придбати його в майбутньому, то найближчим часом ви можете отримати важливу функцію безпеки. Як стало відомо з оновлення для програми Adaptive Connectivity Services, Google планує додати функцію “Супутниковий SOS” до своїх пристроїв Pixel.

Реклама

Як повідомляє Google News у Telegram, знайти нову функцію можна буде, відкривши програму “Налаштування”, а потім перейшовши на сторінку “Безпека та надзвичайні ситуації”. Google готується додати нову функцію SOS через супутник.

Згідно зі скріншотами, отриманими Google News, функція Satellite SOS описується наступним чином: “За допомогою Pixel ви зможете відправляти повідомлення в екстрені служби та повідомляти своє місцезнаходження, коли не можете підключитися до мобільної або Wi-Fi мережі”.

Смартфони Google Pixel скоро отримають функцію, яка рятує життя

Що стосується роботи функції Satellite SOS, то вона дуже схожа на функцію екстреного SOS через супутник в iPhone 14 та iPhone 15. Якщо ви знаходитесь без стільникового зв’язку або Wi-Fi, у рядку стану з’явиться піктограма SOS. Побачивши його, ви зможете зателефонувати або надіслати СМС у службу порятунку за допомогою супутникового з’єднання. Вам буде запропоновано відповісти на кілька питань про вашу надзвичайну ситуацію, після чого з вами зв’яжуться співробітники відповідної служби порятунку, і ви навіть матимете можливість повідомити своє місцезнаходження через Google Maps.

Далі на сторінці Google рекомендує підписатися на план Garmin Search and Rescue, щоб отримати компенсацію за кваліфіковані витрати.

Все це чудово, але залишається кілька невідомих моментів. Для початку, неясно, які пристрої Pixel отримають Satellite SOS. Чи з’явиться вона на існуючих телефонах, таких як Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro, чи доведеться чекати Google Pixel 9? Також неясно, коли Google планує випустити Satellite SOS. Google I/O відбудеться всього через кілька місяців, так що ми можемо дізнатися більше там.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ