На iPhone з’явився вірус, який краде дані. Як від цього убезпечити себе

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експертами компанії GroupIB було виявлено перше в історії шкідливе ПЗ для iOS. Відомо, що цей троян займається збором біометричних даних власника яблучного пристрою, а також відстеженням дій користувача в мережі Інтернет і аналізом його SMS-повідомлень. З цієї причини питання захисту від вірусу і шляхів його потрапляння на iPhone стають дуже актуальними.

Наразі цей троян, який отримав назву Gold Pickaxe, найчастіше застосовується в Таїланді та В’єтнамі, де його було виявлено вже більш ніж у п’яти десятках застосунків різних кредитно-фінансових організацій, зокрема у великих банках. Якщо вам цікаво, як це ПЗ пройшло процедуру модерації в AppStore, і як ці застосунки пропустила служба безпеки Apple, тоді знайте, що це все ще нерозгадана таємниця.

Як захистити iPhone від вірусу

Убезпечити себе від нової напасті досить просто. Для цього не потрібні складні дії з вашим гаджетом або використання спеціальних антивірусних програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для надійного захисту яблучного смартфона досить чітко дотримуватися наступних рекомендацій від фахівців.

1. Не інсталюйте ПЗ на пристрій через Test Flight, особливо якщо сумніваєтеся в походженні цих додатків. Від подібних дій зараз слід утримуватися.

2. Не встановлюйте на свій смартфон профілі MDM із сумнівним походженням.

3) Не пересилайте скани або фото документів та/або персональних даних за допомогою відеозв’язку та месенджерів.

4. Отримавши підозріле SMS або push-повідомлення з фінансової організації, використовуйте інший пристрій для входу в особистий кабінет, щоб убезпечити всі подальші операції.

5. Завжди перевіряйте наявність оновлень ОС і своєчасно встановлюйте їх, оскільки програмісти компанії Apple активно працюють над усуненням усіх актуальних вразливостей своєї продукції.

Ці рекомендації дають змогу захиститися від різних проблем, до переліку яких сьогодні входить і троян Gold Pickaxe.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.