Смартфони

5 найбільших можливостей Android, які Google анонсувала на MWC 2024

Share

На виставці MWC 2014 компанія Google анонсувала кілька нових функцій Android, які привернули нашу увагу. Серед них – додаткові функції зі штучним інтелектом, які розширюють можливості взаємодії з нашими Android-пристроями. Тут ми перерахували найважливіші функції, які заслуговують на увагу.

1. Анотації в Документах Google для Android

Найцікавішим оновленням для користувачів Android є можливість коментувати документи в Google Документах, що дозволяє додавати і писати коментарі, нотатки і навіть каракулі на свій розсуд в Google Документах.

Ця функція в першу чергу спрямована на полегшення редагування та швидку роботу над складними документами, але також може бути використана як інструмент для спільної роботи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Штучний інтелект Gemini в Google Повідомленнях

Google впроваджує Gemini AI, конкурента ChatGPT, у свій додаток для обміну повідомленнями, що дозволяє користувачам створювати повідомлення за допомогою машинного написання текстів. Його також можна використовувати для спілкування з Gemini на різні теми, щоб отримати знання та підвищити продуктивність, скоротивши час, витрачений на планування дня або висування нових ідей.

3. TalkBack для об’єктива Google Maps Lens

Google Lens – це потужний інструмент. Він використовує штучний інтелект для збору інформації, що дозволяє легко досліджувати світ навколо вас. Google Lens вже інтегрований в Google Maps, але TalkBack для Lens to Maps може зчитувати інформацію про місця та підприємства, знайдені за допомогою камери вашого смартфона.

4. AI резюме андроїд авто

Завдяки інтеграції штучного інтелекту, Android Auto може узагальнювати довгі текстові повідомлення, отримані під час руху, щоб вам не доводилося відволікати погляд від дороги. Він також може пропонувати відповіді та дії, наприклад, сповіщати про час прибуття або ініціювати телефонні дзвінки, щоб ви могли легко відповісти простим дотиком до екрана.

5. Підписи до зображень, згенеровані штучним інтелектом

Google знову використовує штучний інтелект, щоб зробити Lookout для Android ще кращим. Тепер він може автоматично генерувати описи майже до кожного зображення і зачитувати їх вголос, щоб допомогти незрячим.

І це не єдина функція, яку Google анонсував на MWC 2024. Згідно з повідомленням у блозі Google, компанія планує додати гаманець до свого годинника на Wear OS, а також маршрути громадського транспорту до Карт Google на Wear OS. Що ще важливіше, додаток Fitbit тепер може відображати статистику зі сторонніх додатків і пристроїв, які підтримують платформу Android Health Connect.

Нарешті, під час прослуховування Spotify пристрій Spotify Connect з’являється в перемикачі виходів на головному екрані Android. Це дозволяє користувачам слухати улюблену музику без перерви під час перемикання між пристроями.

Майже всі функції, анонсовані Google, покликані зробити Android доступнішим, продуктивнішим і таким, що менше відволікає від того, що вам потрібно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Firefox почне аналізувати пошукові запити користувачів

    Браузер Firefox почав вивчати пошукові запити користувачів. Як пояснили в компанії Mozilla, яка розробляє програму,…

    20.05.2024

    Компанія TCL представила унікальний смартфон, який можна скласти втричі

    Компанія TCL у рамках виставки Display Week 2024 у Каліфорнії представила прототип гнучкого смартфона TCL…

    20.05.2024

    Кабінет міністрів обмежив роботу онлайн-казино

    Кабінет міністрів ухвалив постанову про протидію негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет. Вона…

    20.05.2024

    Фінська компанія HMD випустить смартфон у відомому дизайні лінійки Nokia Lumia

    Фінська компанія HMD відроджує легендарний дизайн Fabula, відомий за моделями Nokia N9 та ранніми смартфонами…

    20.05.2024

    Рожевий титан – новий колір iPhone 16 Pro

    Аналітик Мін-Чі Куо підтвердив попередні чутки про колірну гамму iPhone 16. У новій Pro-лінійці синій…

    20.05.2024

    “Київстар” знову змінить ціни деяких пакетів – що треба знати

    «Київстар» попередив своїх клієнтів про чергові зміни. Згідно з повідомленням, будуть оновлені умови деяких додаткових…

    20.05.2024