Усі нові функції та зміни в iOS 17.4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У iOS 17.4 з’явилося кілька нових функцій та покращень, покликаних підвищити зручність використання iPhone. Серед них – транскрипти в програмі Podcasts, покращення безпеки для iMessage та багато іншого. Давайте розглянемо всі зміни в iOS 17.4 докладніше.

1. Робота з приладовою панеллю CarPlay

Система Apple CarPlay, що з’єднує ваш iPhone і автомобіль, тепер дає вам більше можливостей для керування приладовою панеллю автомобіля. На деяких автомобілях з дисплеями панелі CarPlay можна вибирати, на який екран виводити ту чи іншу інформацію під час навігації.

Наприклад, навігація із зазначенням поворотів може відображатися за кермовим колесом, а на основному дисплеї відображатиметься інформація про пройдений шлях. У головних пристроях CarPlay з одним дисплеєм доведеться вибирати те чи інше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Нові емодзі

iOS 17.4 також відкриває доступ до 118 нових емодзі. Однак більшість з цих нових емодзі є варіаціями існуючих, де єдиною помітною відмінністю є можливість вибору напрямку руху емодзі.

До примітних доповнень входять емодзі фенікса, розірваного ланцюга, голови, що гойдається вертикально або горизонтально, зеленого лайма, коричневого гриба і чотири сімейних емодзі, які не належать до певної с.таті.

3. Транскрипти в Apple Podcasts

Робота програми Podcasts на вашому iPhone також зазнає деяких змін у плані якості життя: додано підтримку транскриптів. Транскрипти генеруються автоматично, тобто за умовчанням вони будуть доступні всім подкастов на платформі.

Щоб спробувати їх під час прослуховування подкасту, натисніть значок “Транскрипти” в нижньому лівому куті. Крім того, ви можете шукати слова у всьому подкасті, натиснувши кнопку “Пошук” внизу. Це дозволить вам перейти безпосередньо до зазначеного фрагмента.

4. Оновлення безпеки в iMessage

Хоча квантові комп’ютери і не становлять безпосередньої загрози, вони є істотним ризиком для традиційних методів шифрування, потенційно ставлячи під загрозу конфіденційність у майбутньому. Екосистема Apple надає безліч функцій безпеки для забезпечення вашої безпеки. А iOS 17.4 iMessage отримує квантово-стійке шифрування за допомогою нового алгоритму Apple PQ3.

Алгоритм PQ3 забезпечує захист від атак за принципом “зібери зараз, розшифруй потім”, коли зашифровані дані викрадаються зловмисниками з наміром розшифрувати їх у майбутньому, можливо, використовуючи квантові комп’ютери, коли вони стануть доступнішими.

Функція увімкнена за замовчуванням, і всі ваші розмови в iMessage перейдуть на новий протокол, як тільки ви оновите iPhone до iOS 17.4.

5. Зміни в App Store для користувачів з ЄС

Користувачі iPhone в ЄС більше не обмежені App Store і можуть використовувати альтернативні магазини програм для встановлення програм. Тепер ви маєте можливість завантажити маркетплейс прямо з його сайту. Однак для того, щоб його можна було використовувати на iPhone, ці маркети мають пройти процес схвалення Apple.

Після схвалення та встановлення користувачі можуть завантажувати будь-які програми, включаючи ті, які можуть порушувати правила App Store – наприклад, емулятори ігрових консолей. Крім того, користувачі можуть вказати маркетплейс, що не стосується App Store, як опція за замовчуванням на своїх пристроях.

Спочатку Apple планувала прибрати можливість додавання веб-додатків на головний екран iOS до ЄС, щоб відповідати Закону про цифрові ринки, забезпечуючи при цьому безпеку та конфіденційність. Однак після критики компанія скасувала своє рішення та випустила оновлення на сайті Сайт підтримки розробників Apple.

Користувачі з ЄС, як і раніше, можуть додавати та використовувати веб-додатки на своїх iPhone, якщо вони використовують движок WebKit. Браузери також більше не обмежуються двигуном WebKit, що означає, що ми можемо отримати повноцінну версію Chrome та інших браузерів з підтримкою розширень.

6. Інші незначні зміни

Apple змінила розділ “Стан батареї” в iOS для моделей iPhone 15. Якщо ви перейдете до розділу “Налаштування” → “Акумулятор”, то побачите індикатор стану “Нормальний”, “Службовий” або “Невідомий”, а не відсоток, як раніше.

Однак ви можете натиснути на нього, щоб переглянути докладнішу інформацію, включаючи відсоток заряду батареї. Крім того, ви можете перевірити кількість циклів роботи акумулятора iPhone в меню “Здоров’я батареї”, тоді як раніше воно було приховано в розділі “Параметри” → “Загальні” → “Про програму”.

Якщо ви використовуєте функцію захисту від крадіжки пристрою на своєму iPhone, то тепер у вас є можливість вимагати затримки безпеки, навіть якщо ви знаходитесь в знайомому місці. Серед інших змін – новий віджет міського цифрового годинника та підтримка функції “Жива активність” для функції “Секундомір” у додатку “Годинник”.

Ми рекомендуємо вам оновити свій iPhone до версії iOS 17.4, оскільки вона вносить деякі зміни в якість життя і продовжує прагнення Apple забезпечити безперебійну та безпечну роботу користувачів iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.