Смартфони

Android 15 визначатиме місце розташування смартфона навіть у вимкненому стані

Share

У наступній версії Android, позначеній як Android 15, відбудеться радикальна зміна в управлінні втратою мобільних пристроїв. Зокрема, користувачі Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro отримають доступ до інноваційної функції: можливість визначати місце розташування телефону, навіть якщо він вимкнений.

Ця розробка стане своєрідною відповіддю на ситуацію, в якій опинилася Google, оскільки Apple ще не зробила необхідного кроку для створення мережі визначення місця розташування пристроїв. Однак давайте подивимося, як працюватиме ця нова технологія.

Як працює “Пошук вимкненого пристрою”?

Коли пристрій Android вимикається, його контролери Bluetooth перестають отримувати живлення. Це не дає їм змоги випромінювати радіочастотні сигнали, а отже, іншим прилеглим пристроям, що входять у мережу Find My Device, буде складно визначити його місце розташування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак компанія Google розробила оригінальне рішення під назвою “Пошук при вимкненому живленні”. Ця функція дає змогу пристрою зберігати заздалегідь розраховані Bluetooth-маяки в пам’яті свого Bluetooth-контролера. Навіть якщо пристрій вимкнено, він все одно передаватиме ці маячки іншим прилеглим пристроям.

Головне, щоб апаратне забезпечення пристрою підтримувало активацію драйвера Bluetooth навіть у разі вимкнення всіх інших компонентів. Крім того, виробникам пристроїв доведеться внести додаткові зміни, щоб увімкнути цю функцію.

Власники Google Pixel 8 і Pixel 8 Pro зможуть скористатися цією функцією після оновлення до Android 15. Навіть вимкнувши телефон, вони будуть впевнені, що зможуть відстежити його в разі втрати. Це особливо корисно, коли у телефона розряджається батарея або він навмисно вимкнений для економії енергії.

Ця функція з’явиться в Android 15 і, що логічно, в Google Pixel 9 і 9 Pro. Реальність така, що не всі пристрої Google будуть сумісні з цією функцією. Згідно з інформацією, отриманою від Android Police, сумісними, найімовірніше, виявляться Pixel 8 Pro і Pixel 8.

Ні Pixel Fold, ні останнє покоління Google Pixel не будуть сумісні з цією новою функцією. Основна причина цього полягає в тому, що, як уже зазначалося вище, необхідний спеціальний драйвер Bluetooth, а отже, пристрої, які не мають цього драйвера, не підтримуватимуть нову функціональність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024