Смартфони

Який iPhone купити у 2024 році: топ-4 найкращі варіанти від експертів

Share
Час читання: 2 хв.

iPhone для багатьох – стандарт смартфона вже 10 років або навіть більше. Але зараз на ринку так багато моделей, що можна заплутатися (особливо якщо не дуже уважно стежити за релізами).

iPhone 15 – 35 000 гривень

Це ідеальний смартфон для левової частки користувачів. Звичайно, можна взяти й iPhone 14, але різниця між цими моделями дуже помітна. Тому, якщо дозволяє бюджет, хапайте 15-ту модель. Тут скляно-металевий корпус, якісний 6,1-дюймовий OLED-екран, потужний чип, хороша подвійна камера 48+12 мегапікселів, батарея впевнено тримає добу на одному заряді, є USB-C. Недолік – екран працює з частотою 60 Гц, хоча навіть китайські бюджетники за 20К давно мають 120 Гц. Але зате вони не зрівняються з айфоном за зручністю системи і термінами підтримки оновленнями.

iPhone 15 Pro Max – 50 000 гривень

Безкомпромісний варіант, один з найкращих смартфонів на ринку. Вибирати цей апарат (якщо є 120К) дуже просто, тому що ви не економите не на жодній деталі – тут все буде, як треба. Топовий дисплей 6,7 дюймів, потужний процесор, 8 Гбайт ОЗП, потрійна камера, яка знімає приголомшливо навіть вночі. Телефон ще й дуже гарний вигляд має – титановий корпус, скляний задник із матовим напиленням. У базі апарат має одразу 256 Гбайт пам’яті, є універсальний роз’єм USB-C.

iPhone SE (2022) – 15 000 гривень

Найдоступніший варіант на ринку. Цей телефон має ідеально підійти для дітей або літніх родичів, але якщо вас не дратують жирні екранні рамки і одинарна камера, то можете теж брати. 4,7-дюймовий дисплей, який хоч і отримав IPS-матрицю, дуже хороший. Апарат працює швидко, має непогану одинарну камеру, батарейку на цілий день роботи. Ще тут зручний сканер відбитків пальців Touch ID, тривала підтримка оновленнями iOS, компактний розмір.

iPhone 13 mini – 30 000 гривень

Дорогувато за модель 2021 року, але цей телефон унікальний за багатьма параметрами. По-перше, він дуже маленький, тому легко вміститься в одній руці. По-друге, працює він дуже спритно і має запас міцності ще на 2-3 роки точно. За своїми характеристиками можна порівняти з iPhone 13 – яскравий екран OLED, продуктивний процесор, мінімум 128 Гбайт пам’яті, непогана подвійна камера, підтримка бездротової зарядки MagSafe.

 

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024