Процесор Apple A18 Pro буде швидшим за A17 Pro лише на 10 відсотків

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Згідно з чутками, новий процесор Apple A18 Pro запропонує лише незначне збільшення продуктивності порівняно з попередньою моделлю A17 Pro. Джерело стверджує, що багатоядерна продуктивність нового чіпа збільшиться всього на 10 відсотків.

Реклама

Очікується, що A18 Pro буде представлений наприкінці цього року і, ймовірно, буде використовуватися тільки в дорожчих моделях iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max, тоді як у більш доступних моделях буде застосовуватися A17 Pro. Однак з точки зору потужності багатоядерного процесора, Apple може не впоратися з виправданням преміум-ціни, яку вони встановлюють для своїх “Pro” телефонів, оскільки новий процесор покаже лише незначне зростання продуктивності порівняно з попередньою моделлю.

З іншого боку, Apple може зробити наголос на поліпшення часу автономної роботи, навмисно жертвуючи потужністю багатоядерного процесора A18 Pro. Згідно з витоком даних з Geekbench 6, новий процесор Apple повинен набрати трохи більше 8000 балів, що не є видатним результатом. Порівнюючи A18 Pro з іншими процесорами на ринку, такими як Snapdragon 8 Gen 4 та Dimensity 9400, можна помітити, чому Android-смартфони можуть мати перевагу цього року. На відміну від A18 Pro, Snapdragon 8 Gen 4 – потужний багатоядерний процесор, який набирає понад 10 000 балів у Geekbench 6.

Також Dimensity 9400 від MediaTek, за чутками, досягає позначки в 10 000 балів, що робить його значно швидшим за A18 Pro. Однак, хоча A18 Pro може поступатися в багатоядерній продуктивності, але перевершувати конкурентів в одноядерних тестах. Можливо, Apple свідомо знижує багатоядерну продуктивність A18 Pro на користь підвищення його ефективності та поліпшення часу автономної роботи. Було повідомлено, що iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max оснащені більш ємним акумулятором, і, можливо, цього року в Apple завдання полягає в досягненні тривалого часу роботи.

Однак необхідно зазначити, що останнім часом Apple зіткнулася зі звільненнями талановитих фахівців, які шукають найкращі умови роботи. Проте, незважаючи на чутки про нестачу продуктивності багатоядерного процесора A18 Pro, Apple все ж таки є лідером у галузі в продуктивності та ефективності чипів для смартфонів. Будемо чекати оновлень, щоб отримати більше інформації про новий процесор A18 Pro від Apple.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ