Oscal Tiger 10 та Tiger 12 – огляд цікавих бюджетних моделей

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Компанія OSCAL на світовому, та й на українському ринку не перший рік, на даний момент компанія пропонує не лише смартфони, але й Bluetooth-гарнітури та планшети, а також ряд захищених смартфонів та планшетів.

Реклама

Ми отримали можливість протестувати моделі Oscal Tiger 10 та Oscal Tiger 12, і готові розповісти вам про ці моделі. Обидва смартфони відносяться до бюджетного та середньобюджетного цiнових сегментiв, але мають ряд відмінностей як у дизайні, так і в плані апаратного забезпечення. Не зволікаючи, переходимо до огляду цих моделей.

Oscal Tiger 10

У нашій конфігурації Oscal Tiger 10 оснащений 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ внутрішньої пам’яті, вартість такої в офіційному магазині Oscal складає 5599 гривень. У нашому випадку модель має синій колір (Summer Sky Blue). У моделі досить приємний дизайн, товщина корпусу складає 8.75 міліметрів, а вага – 195 грамів.

Смартфон оснащений IPS-дисплеєм з діагоналлю 6.56-дюйма, роздільною здатністю HD+ та частотою оновлення 90 Гц. Яскравість складає до 400 ніт. У верхній частині дисплея розташована краплеподібна фронтальна камера з роздільною здатністю 8 МП. Основна камера включає в себе головний сенсор на 50 МП, а також додатковий датчик глибини, роздільна здатність якого складає 2 МП.

За автономність моделі відповідальний досить потужний акумулятор, об’єм якого складає 5180 мАг. В Oscal Tiger 10 встановлено восьмиядерний процесор Unisoc T606, що включає два продуктивні ядра Cortex-A75 з частотою 1.6 ГГц, а також шість енергоефективних ядер, що працюють на такій самій частоті. За графічну складову відповідальний адаптер Mali G57 MP1. Модель набирає в бенчмарку Antutu 267637 балів. Варто зазначити, що можна розширити об’єм внутрішньої пам’яті до 1 ТБ за допомогою карти пам’яті, також є можливість збільшення оперативної пам’яті вдвічі, за рахунок внутрішньої (8гб + 8 гб).

З коробки модель поставляється з операційною системою Android 13 та оболонкою DokeOS 4.0. Прошивка має ряд фірмових додатків, таких як EasyShare для швидкої та конфіденційної передачі даних, або ж Workspace для конфіденційного доступу до важливих додатків. Також варто згадати про сканер відбитків пальців, що розташований на боковій грані, також присутня можливість розблокування за скануванням обличчя. Модель оснащена джеком 3.5 мм для підключення навушників, а також USB-C. Підтримується 4G LTE та GPS, NFC-модуля немає. У комплекті зі смартфоном поставляється чохол, захисне скло, зарядний пристрій та кабель.

Oscal Tiger 12

Наша друга модель в рамках цього огляду – Oscal Tiger 12 . У нас на огляді побувала конфігурація з 12 ГБ оперативної пам’яті, але як ми вже писали у цих смартфонах можна збільшення оперативної пам’яті вдвічі, за рахунок внутрішньої (12 гб + 12 гб), ну і внутрішньої пам’яті 256 ГБ, ціна якої складає 7699 гривень. Відчувається, що цей смартфон багато в чому кращий за Tiger 10, але пройдемося по всьому по порядку. Варто зазначити, що товщина моделі складає 8.35 міліметрів, а вага – 189 грамів (модель тонша за Oscal Tiger 10, а вага практично така сама). У нас на огляді модель була в сірому кольорі (також доступні блакитний та фіолетовий кольори).

Смартфон отримав 6.78-дюймовий IPS-дисплей, що має роздільну здатність FullHD+ та частоту оновлення 120 Гц. Можна одразу зауважити, що в цій моделі було застосоване більш новітнє рішення – отвір під фронтальну камеру (тут використовується сенсор з роздільною здатністю 13 МП) замість краплеподібного вирізу, що використовується в Oscal Tiger 10. У Tiger 12 встановлено основну камеру з головним сенсором ISOCELL GW3 з роздільною здатністю 64 МП, а також допоміжним датчиком глибини 2 МП.

Автономність смартфона забезпечується акумулятором об’ємом 5000 мАг, що має підтримку швидкої зарядки потужністю 33W (бездротової зарядки немає, і в моделях такого цінового сегменту вона не зустрічається). Робота моделі забезпечено 6-нанометровим чіпсетом MediaTek Helio G99, що має два продуктивні ядра Cortex-A76 із частотою 2.2 Ггц, а також шість енергоефективних ядер Cortex-A55, частота яких складає 2.0 ГГц. За графічні задачі відповідальний адаптер Mali-G57 MC2.

Смартфон з коробки поставляється з операційною системою Android 13 та оболонкою DokeOS 4.0, як і Tiger 10 (перелік програмних фішок, в цілому, сходиться). З реальних переваг Tiger 12, окрім вже згаданих, слід виділити модуль NFC, а також слот для карти пам’яті та двох SIM-карт, що дає можливість встановити і карту пам’яті, і дві SIM-карти одночасно. Також слід згадати про USB-C, сканер відбитків пальців на боковій грані, також присутня функція розблокування за скануванням обличчя і FM-радіо. Як і в попередній моделі, комплектація смартфона складається із чохла, захисного скла, зарядного пристрою та кабеля.

Підсумки

Oscal Tiger 10 – це смартфон базового рівня, який при цьому має цілком флагманську, в плані об’єму пам’яті, конфігурацію (яку нам і вдалося протестувати). Смартфон має стандартні для свого цінового сегменту характеристики, і з фішок тут варто виділити великий дисплей та об’ємний акумулятор.

Oscal Tiger 12 пропонує багато в чому відчутно кращі характеристики, при цьому ключовим моментом, мабуть, є наявність NFC у старшій моделі, що робить її відчутно більш привабливою, хоча це не єдина перевага – тут і потужніший процесор, і швидка зарядка, і значно кращий дисплей.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ