iOS 18: усе, що ми знаємо про наступне велике оновлення iPhone

iOS 18: усе, що ми знаємо про наступне велике оновлення iPhone
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступне щорічне оновлення iOS від Apple, iOS 18, вийде через кілька місяців, але починати говорити про це ніколи не рано.

Так, уже ходять чутки про iOS 18, теоретичне продовження торішнього оновлення iOS 17. Ми говоримо “теоретично”, тому що Apple ще належить публічно розповісти про це, але ви можете бути спокійні, знаючи, що це майже напевно вийде в якийсь момент цього року. І коли це станеться, це може бути (а може і не бути) повним переглядом інтерфейсу iOS.

Дата виходу iOS 18

Ця частина проста. Навіть без підтвердження від Apple ми можемо з упевненістю припустити, що iOS 18 вийде у вересні, приблизно в той самий час, що й непідтверджений iPhone 16.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це тому, що кожна нова версія iOS виходить у вересні, приблизно в той самий час, що і новий iPhone. На відміну від MacBook і iPad, дати виходу iOS є прогнозованими.

Особливості iOS 18

Марк Гурман з Bloomberg, відомий фахівець із прогнозування Apple, повідомив у січні, що iOS 18 стане “одним із найбільших” оновлень в історії iOS. У його звіті було дуже мало інформації про те, що це насправді означає для користувачів, але в нещодавньому інформаційному бюлетені Power On Гурман трохи підстрахувався, сказавши, що iOS 18, ймовірно, не буде “тотальною перебудовою”, покликаною відобразити операційну систему Vision Pro.

Штучний інтелект

Проте Гурман дав нам трохи для роботи. Очікуйте, що в iOS 18 буде якийсь акцент на ШІ, генеративному або іншому. Це може означати поліпшення в Siri, а також інтеграцію ШІ в повідомлення та інші вбудовані додатки iOS. Можливо, Messages зможуть коригувати ваші тексти або Safari міг би узагальнювати веб-сторінки. Ці функції відповідали б тому, що Samsung і Google зробили зі своїми останніми флагманськими пристроями.

Стандарт обміну повідомленнями RCS

Крім цього, найкращий прогноз, який ми можемо зробити щодо iOS 18, полягає в тому, що текстові повідомлення з користувачами Android, ймовірно, стануть зручнішими. Це тому, що Apple вже підтвердила, що з цього року впроваджуватиме стандарт обміну повідомленнями Rich Communication Services (або RCS). Користувачі Android та iOS нарешті зможуть бачити індикатори набору тексту, читати квитанції та інші невеликі зручності під час надсилання текстових повідомлень один одному.

Доступність

Що стосується спеціальних можливостей, які включають налаштування, що краще підтримують ваш зір, мобільність, слух і когнітивні потреби, iOS 18, як повідомляється, отримає деякі поліпшення.

По-перше, мова в реальному часі. Згідно з MacRumors, ця перевага, яка дозволяє вам вводити те, що ви хочете сказати, до того, як це буде сказано, отримає нову функцію “Категорії”.

Завдяки цій новій функції у вас тепер буде можливість розподіляти часто використовувані або улюблені фрази за категоріями за вашим вибором.

По-друге, ходять чутки, що Apple впроваджує “Адаптивні голосові поєднання клавіш”, які дають змогу прив’язувати призначені для користувача фрази до певної функції спеціальних можливостей. Таким чином, якщо ви вимовите певну користувацьку фразу, ви зможете запустити функцію спеціальних можливостей, з якою ви її пов’язали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.