Categories: Смартфони

Samsung Galaxy S9 в два рази швидший Apple iPhone X, але не в усьому

Share

На початку листопада минулого року на полиці магазинів надійшла довгоочікувана новинка в особі iPhone X, яку продають в Україні за колосальну суму грошей – за 33 999 гривень. З середини березня нинішнього року покупцям доступний його головний конкурент в особі Samsung Galaxy S9, який продають за 27 999 гривень. Обидва мобільних пристроїв вже відчутно подешевшали, проте це ніяк не позначається на бажанні дослідників порівнювати їх швидкодію.

Як вдалося з’ясувати сьогодні від компанії Samsung, флагманський Galaxy S9 в два рази швидший Apple iPhone X, але не в усьому. Співробітники південнокорейської корпорації використовували популярний тест швидкості Speedtest від Ookla, вимірюючи пропускну здатність LTE на смартфонах Galaxy S7, Google Pixel 2, iPhone X і Galaxy S9. У підсумку, як і слід було очікувати, переміг останній, який виявився значно швидше за всіх своїх конкурентів.

Флагман Samsung Galaxy S9 впорався з поставленим завданням на 37% швидше, ніж iPhone X, на 17% швидше, ніж Google Pixel 2 і на 38% спритніше, ніж Galaxy S7. Різниця в максимальній швидкості передачі даних через мережу LTE на чотирьох випробуваних смартфонах дійсно видно неозброєним поглядом. Важливо зауважити, що для України вся ця інформація не є актуальною, тому як тестували модель топового телефону Samsung для США, а в нього встановлений чіп Snapdragon 845 з модемом X20 LTE.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У випадку з українською модифікацією Galaxy S9 справи йдуть відчутно гірше, тому що базується вона на чіпі Exynos 9810 з іншим модемом. Він показує відчутно скромніші результати, які лише трохи краще за показники своїх конкурентів в особі iPhone X, Pixel 2 і Galaxy S7. Крім того слід враховувати, що максимальна швидкість передачі даних практично зовсім ніяк не впливає на досвід використання телефонів, тому як при нормальній експлуатації розігнати LTE 4G до максимальної швидкості майже завжди просто неможливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024