Випущено AphyOS – як Android, тільки краще

Випущено AphyOS - як Android, тільки краще
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швейцарські розробники представили операційну систему AphyOS. Її пропонується використовувати в смартфонах і планшетах замість Android.

Так само, як Android, AphyOS заснована на відкритому вихідному коді Android Open Source Project (AOSP), але не містить пакет Google Mobile Services (GMS), тому позбавлена різноманітних трекерів і “жучків”, які передають користувацьку інформацію компанії Google. Завдяки цьому, користувач отримує контроль над приватністю і сильніше захищений від стеження. Щодо приватності AphyOS можна вважати поліпшеним аналогом Android. Однак у нової ОС є і недоліки – наприклад, неможливість повноцінно користуватися деякими додатками Google, зав’язаними на GMS (зокрема “Google Картами”, “Play Маркетом” і YouTube).

Випущено AphyOS - як Android, тільки краще

Встановити AphyOS замість Android самостійно не вийде. Наразі розробники шукають партнерів, які погодяться ліцензувати цю операційну систему для своїх пристроїв. Це можуть бути як виробники смартфонів і планшетів, так і організації, яким важлива посилена приватність співробітників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.