5 нових функцій, які з’являться в iOS 18

5 нових функцій, які з'являться в iOS 18
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До презентації iOS 18 залишається приблизно три місяці, а отже, починає з’являтися все більше інформації про те, що нового буде в новій версії операційної системи для iPhone. Уже точно відомо, що Apple працює над зміною дизайну, який стане першим великим оновленням зовнішнього вигляду з часів iOS 7. До того ж з’явиться підтримка повідомлень RCS. Це дасть змогу власникам iPhone спілкуватися з користувачами смартфонів на Android через стандартний додаток “Повідомлення” і не витрачатися на СМСки.

На додаток до цього в iOS 18 з’являться настроювані голосові команди. Ви зможете задати фразу, вимовивши яку, буде запускатися та чи інша функція. AirPods Pro отримають перероблений режим слухового апарату, а функція “Пряма мова” обзаведеться категоріями для швидкого пошуку фраз. І це далеко не всі функції, які чекають на нас в iOS 18.

Голосове керування на iPhone

Голосовим управлінням у 2024 році здивувати когось дуже складно. Однак далеко не всі функції можна запускати за допомогою нього. До того ж потрібно чітко знати фразу, яка зможе увімкнути те, що вам потрібно. Однак в iOS 18 Apple перегляне підхід до голосового управління. Зробить вона це в рамках нової функції для розділу “Універсальний доступ”. Користувачі зможуть самі встановити фразу-тригер на запуск певної функції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, якщо складно вимовити якесь слово або просто хочеться скоротити кількість тексту в команді, це легко можна буде зробити через налаштування Айфона. Напевно у цієї функції з’явиться багато шанувальників, і її легко можна адаптувати для використання не тільки людьми з обмеженими можливостями, а й іншим власникам iPhone. Радує, що Apple не закидає такий важливий розділ у своїх пристроях.

Як озвучити текст на iPhone

Минулого року однією з найкрутіших функцій iOS 17 стала “Особистий голос”. Вам потрібно було записати певний текст, і на його основі система генерувала вашу мову. Достатньо ввести на смартфоні певний текст, і він вимовляється вашим голосом. Нотки роботизованості в ньому присутні, але для тих, хто ризикує втратити можливість говорити, це вихід.

В iOS 18 цю функцію прокачають ще сильніше. Тепер у ній з’являться категорії. Ви можете створити швидкі фрази, щоб не вводити їх щоразу з клавіатури, і розкласти за категоріями. У разі потреби просто вибираєте потрібний розділ і натискаєте на вже готовий текст. Такий поділ дасть змогу знаходити потрібні пресети набагато швидше, і ваше спілкування з людьми стане набагато простішим.

Розмір шрифту на iPhone

В iOS вже зараз є функція, яка дає змогу гнучко налаштовувати розмір шрифту для кожної програми. Називається вона “Налаштування за додатками”. У новій версії операційної системи для iPhone у ній з’явиться ще більше можливостей. Зокрема, розмір шрифту можна буде налаштувати ще більш гнучко, ніж є зараз. До того ж її в повному обсязі перенесуть у macOS 15.

І якщо в поточній macOS Sonoma підтримуються лише додатки Календар, Filder, Пошта, Повідомлення та Нотатки, то після оновлення налаштувати можна буде ще й Книжки, Новини, Акції, Поради та Погоду. До того ж Apple працює над можливістю змінити розмір шрифту рядка стану macOS, який розташовується у верхній частині екрана. Ось це вже дуже цікаво, бо знаю багато користувачів комп’ютерів Apple, для яких він дрібнуватий.

AirPods Pro як слуховий апарат

AirPods Pro замінять деяким користувачам слуховий апарат. Зображення: 9to5mac.com
У 2024 році виходу нових AirPods Pro не передбачається. Однак Apple не залишить навушники зовсім без змін. Після оновлення до iOS 18 вони отримають просунутий режим слухового апарату. Функція Live Listen є в смартфонах і навушниках Apple з 2018 року. Однак вона просто посилювала гучність навколишніх звуків і не більше того.

За допомогою iPhone на iOS 18 і AirPods Pro ви зможете перевірити свій слух, і на підставі цього система виставить спеціальні налаштування для Live Listen, які будуть адаптовані під ваші вуха. Що конкретно зміниться для користувачів при активації нового режиму, поки незрозуміло. Однак Марк Гурман з Bloomberg повідомляє, що він стане “великою новиною” для власників смартфонів і навушників Apple.

Голосовий помічник Siri на iPhone

Крім того, що Сірі в iOS 18 стане розумнішою, вона отримає глибоку інтеграцію з додатком “Команди”. Деякі з них тепер не доведеться створювати вручну. Досить буде сказати про це голосовому асистентові, і він все зробить за вас. Наприклад, Siri зможе створити кілька фотографій, об’єднати їх у GIF-анімацію і відправити вашим друзям.

Для цього вам навіть не доведеться торкатися екрана. Усе можна буде озвучити голосом, а смартфон виконає. Нині теж можна перетворювати фотографії в GIF, однак для цього потрібно створити команду самостійно, що вміють далеко не всі власники iPhone. Тож чекаємо на якісне оновлення операційної системи Apple. Сподіваюся, що компанія зможе нас справді здивувати.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.