iOS 18 може включити три нові спеціальні функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікуваний наприкінці цього року реліз iOS 18 може принести значні оновлення, включно з візуальною переробкою операційної системи Apple і розширеними можливостями штучного інтелекту для Siri. Крім того, очікуються нові та поліпшені функції доступності.

Одна з таких функцій – адаптивні голосові ярлики, які дадуть змогу користувачам асоціювати вимовлену фразу з ярликами доступності. Це дасть змогу користувачам активувати наявні функції, як-от VoiceOver, голосове керування або Zoom, просто вимовивши зазначену фразу.

Також обговорюється можливість введення розділу “категорії” в існуючу функцію Live Speech. Функція Live Speech, яка перетворює набрані фрази на усні слова, особливо корисна для людей з порушеннями мови. Наразі користувачі можуть зберігати часто використовувані фрази, щоб не набирати їх заново, а пропонована система категорій зробить ці збережені фрази доступнішими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що ці функції розробляються як для iOS 18, так і для macOS 15. Крім того, MacRumors повідомляє, що macOS 15 буде підтримувати призначені для користувача розміри шрифту в більшій кількості застосунків, включно з “Книгами”, “Новинами”, “Акціями”, “Порадами” та “Погодою”.

Хоча наразі ця функція згадується тільки в контексті macOS 15, логічно припустити, що її буде реалізовано і в iOS 18, з огляду на те, що розміри шрифтів уже можна налаштовувати в підтримуваних додатках на iPhone.

Однак варто зазначити, що ці функції все ще перебувають у розробці і можуть бути скасовані або відкладені Apple. Тому їх включення в iOS 18 не гарантовано.

Запуск iOS 18 очікується не раніше вересня, але, найімовірніше, її анонс відбудеться на WWDC 2024, яка, судячи з минулих подій, зазвичай проходить на початку червня. Тому більше інформації про ввімкнені функції має з’явитися найближчими місяцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.