Власники смартфонів Huawei зіткнулися з блокуванням WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Месенджер перестав працювати на деяких моделях. Власники Huawei користуються неофіційною версією WhatsApp, оскільки цього додатка немає в магазині AppGallery

Деякі власники смартфонів Huawei залишилися без WhatsApp (належить Meta, компанія визнана екстремістською і заборонена в Росії). При запуску популярний месенджер відмовляється працювати і вимагає встановити оригінальну версію, розповіли вони Business FM.

В AppGallery, який є магазином додатків за замовчуванням на пристроях китайської компанії, оригінальної версії WhatsApp немає. Можна встановити модифікований месенджер з інших джерел, але це пов’язано з певними складнощами. Ось що розповіла Business FM власниця смартфона Huawei, москвичка Гульназ:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“До 8 березня у мене заблокували WhatsApp. Останні два тижні він повідомляв, що потрібна офіційна версія, але офіційну версію завантажити неможливо, оскільки AppGallery не дружить із сервісами Google. Раніше я і всі, напевно, скачували через Mod, але це, скажімо так, неофіційна версія оригінального застосунку, зокрема я скачувала через GBox, і зараз ці неофіційні застосунки баняться, і виходить замкнуте коло. Я написала в підтримку, поки там мені відповідають, але думаю, це ні до чого не приведе. Я проблему вирішила таким чином: я вийшла в одному пабліку на цілу гілку товаришів по нещастю, там один молодий чоловік мені допоміг, скинув APK, який я встановила на смартфоні, і ось запрацювало. Але як довго все це протримається, я не знаю”.

Інша проблема, за словами Гульназ, полягає в тому, що неможливо перенести акаунт WhatsApp з одного смартфона Huawei на інший смартфон тієї ж фірми.

Коментує керівник аналітичного агентства Content-Review Сергій Половніков:

Сергій Половніков керівник аналітичного агентства Content-Review “Де-факто Meta не присутня в AppGallery Huawei. Це кінець легальної історії. Усе, що далі, – це вилами по воді писано. Тобто хтось щось намагається зробити, щоб це якось запрацювало. Але якщо ви хочете, щоб це працювало, купуйте пристрій на Android, там WhatsApp працює. Так, можна обхідними шляхами, шаманськими танцями з бубном щось зробити. Компанія Meta, як і інші IT-компанії, такі як Google, Netflix та інші, постійно веде роботу над тим, щоб її застосунок неможливо було використовувати інакше, як через установку з офіційного магазину застосунків, тобто це Google Play і App Store. Усі інші способи встановлення застосунків сама корпорація вважає нелегальними і, отже, їм протидіє. З якою інтенсивністю – інше питання, ось дісталися до якогось способу, заблокували його. Чи є це незручністю для когось? Звичайно, так”.

У розділі підтримки користувачів на сайті Huawei є інструкція зі встановлення WhatsApp, датована травнем минулого року. Але вона вже не працює, у коментарях користувачі зазначають, що месенджер тепер недоступний у магазині додатків AppGallery. Виробник смартфонів на це поки ніяк не реагує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.