До Starlink підключили iPhone і Samsung Galaxy

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія SpaceX повідомила про успішне експериментальне підключення звичайних смартфонів до свого супутникового інтернету. Офіційне повідомлення було подано владі США.

Згідно з джерелом, Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) отримала результати тестування супутникового інтернету Starlink із популярними смартфонами від Apple та Samsung. Це стало можливим завдяки новій технології Direct to Cell від SpaceX – вона дозволяє підключатися до супутників навіть девайсів, які не мають відповідного апаратного забезпечення.

«Окрім інших результатів, супутники змогли взаємодіяти з кількома моделями немодифікованих пристроїв Samsung, Apple та Google, використовуючи спектр PCS G Block (T-Mobile), у тому числі у міських та сільських районах, у приміщенні та на відкритому повітрі, а також на відкритому повітрі. просторі та під покровом дерев».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього компанія повідомила, що пристрої стабільно тримали зв’язок і не створювали радіоперешкод для навколишніх девайсів та приладів. Але найголовніше – смартфони успішно підключалися до Starlink у приміщенні. Швидкість завантаження файлів становить близько 17 Мбіт/с. Після схвалення FCC функцію буде запущено для масового використання до кінця року — спочатку для відправки SMS, а потім для дзвінків та інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.