Хочете купити iPhone: яку модель краще обрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple продає телефони вже багато років, і щороку компанія представляє кілька нових моделей, видаляючи зі свого портфоліо старі моделі, але не всі. У результаті пропозиції компанії представлені моделі з різних цінових категорій з різними параметрами, тому покупці можуть злегка заплутатися у всьому цьому. Ми радимо, який iPhone купити серед таких моделей, як iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Plus, iPhone 13 mini, iPhone 12 та iPhone SE (2022).

Apple – один з провідних виробників смартфонів, що спеціалізується на пристроях преміум-класу – останніми з них є серії iPhone 14. Попри це все старе обладнання не зникає з портфоліо компанії після появи нового. Завдяки цьому окремі старі iPhone можна буде придбати після появи нових за більш привабливими цінами. Альтернативою є лінійка дешевших iPhone SE, в яких старі корпуси набувають нового життя завдяки топовим комплектуючим.

Вибір відповідної моделі iPhone

В даний час Apple пропонує цілих вісім iPhone, які відрізняються як розміром екрану, так і компонентами, що використовуються при виробництві, включаючи камери. Ми підготували список із 5 смартфонів компанії з Купертіно, на які сьогодні дійсно варто звернути увагу при виборі телефону з iOS. Що це за моделі?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 Pro Max

Абсолютний топ-смартфон Apple на сьогодні – iPhone 14 Pro Max, прямий наступник iPhone 13 Pro Max. Пристрій оснащений величезним 6,7-дюймовим дисплеєм OLED (2796 на 1290 пікселів) з динамічним островом замість вирізу, який оновлюється з частотою до 120 Гц (LTPO). Серцем пристрою є процесор Apple A16 Bionic, що має 6 ГБ оперативної пам’яті. Також на борту є потрійна основна камера, яка робить фотографії з роздільною здатністю до 48 Мп. За безпеку даних відповідає Face ID.

iPhone 14 Plus

Новинкою в пропозиції Apple цього року є iPhone 14 Plus, який не має прабатька. Він має розміри, аналогічні дорожчому iPhone 14 Pro Max, але має ті ж характеристики, що і iPhone 14. Його OLED-дисплей оновлюється з частотою 60 Гц і має роздільну здатність 2778 на 1284 пікселів. На ньому є виїмка, тобто виріз під модуль ID Face для біометричної ідентифікації користувача. За обробку даних відповідає процесор Apple A15 Bionic, що має 6 ГБ оперативної пам’яті.

iPhone 13 mini

На іншому полюсі — iPhone 13 mini, який, у свою чергу, не мав прямого наступника. У нього лише 5,4-дюймовий OLED-дисплей з вирізом (2340 на 1080 пікселів, 60 Гц), тому він порадує любителів невеликих смартфонів, але за характеристиками він не поступається iPhone 13, включаючи процесор Apple A15 Bionic з 4 ГБ пам’яті. Девайс має подвійну основну камеру, яка знімає 12-мегапіксельні кадри. За безпеку відповідає Face ID.

iPhone 12

Хорошим вибором для людей, які шукають смартфон середнього розміру за гарною ціною і з хорошими характеристиками, стане iPhone 12. Проте у нього OLED-панель діагоналлю 6,1″ і роздільною здатністю 2532 на 1170 пікселів, що оновлюється із частотою 60 Гц. Пристрій має виріз, в якому знаходиться модуль Face ID, за обчислення відповідає процесор Apple A14 з 4 ГБ оперативної пам’яті, а фотографії роздільною здатністю 12 Мп робляться подвійною камерою.

iPhone SE (2022 р.)

Останній смартфон Apple у списку – iPhone SE (2022). Пристрій коштує трохи менше, ніж iPhone 12 і менше за розміром. Гаджет оснащений 4,7″ дисплеєм з класичним співвідношенням сторін 16:9 і корпусом, аналогічним iPhone 6–8. пам’яті Також є єдина камера, здатна робити 12-мегапіксельні фотографії.

Підсумок

iPhone – дорогі пристрої, але, на щастя, у пропозиції Apple завжди є моделі з кількох різних цінових категорій. Крім старих моделей, які можна придбати після виходу нових, є пристрої з бюджетної лінійки iPhone SE. Кожен має знайти щось для себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.