У США заявляють, що у створенні смартфона Huawei Mate 60 Pro використовували американські технології

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei Technologies Co. та її партнер Semiconductor Manufacturing International Corp., за словами джерел, торік використовували американські технології під час виробництва поліпшеного чипа в Китаї.

SMIC, що базується в Шанхаї, використовувала обладнання американських компаній Applied Materials Inc. і Lam Research Corp. для створення поліпшеного 7-нанометрового чипа для Huawei у 2023 році, повідомили анонімні джерела. Подробиці не розголошуються. Нова інформація свідчить про те, що Китай все ще не може повністю замінити певні іноземні компоненти та обладнання, необхідні для передових продуктів, таких як напівпровідники. Однак, Китай зробив технологічну самодостатність національним пріоритетом, і зусилля Huawei з розвитку вітчизняного дизайну та виробництва чіпів отримали підтримку Пекіна.

Цей крок був оцінений у Китаї як значний прогрес у вітчизняному виробництві напівпровідників. Торішній процесор SMIC у Huawei Mate 60 Pro викликав хвилю патріотичних покупок смартфонів у країні. Хоча чип все ще відстає на кілька поколінь від провідних компонентів світових фірм, він явно перевершує очікування Сполучених Штатів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте використане обладнання все ще є іноземною розробкою, включно з технологіями голландської компанії ASML Holding NV, а також обладнанням і матеріалами від Lam і Applied Materials. Провідні китайські постачальники чипового обладнання, включно з Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc. і Naura Technology Group Co., намагаються наздогнати своїх американських колег, але їхні пропозиції поки що не настільки всеохоплюючі та просунуті. Провідний розробник систем літографії в Китаї, Shanghai Micro Electronics Equipment Group Co., все ще відстає на кілька поколінь від лідера ринку, компанії ASML.

Тепер компаніям заборонено продавати передові американські технології SMIC або шеньчженьській Huawei. Обидві технологічні компанії були занесені до чорного списку США через підозри у зв’язках із китайськими військовими. У той час як Вашингтон посилює загальний доступ Китаю до обладнання для виробництва чипів і передових напівпровідників, ці торговельні обмеження змусили Huawei і SMIC шукати альтернативні шляхи побудови внутрішнього ланцюжка поставок чипів. Mate 60 Pro є несподіваним результатом цих зусиль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.