Apple дасть змогу користувачам iPhone з ЄС видаляти Safari і простіше переходити з iOS на Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Крім додавання підтримки альтернативних магазинів застосунків і способів оплати в Євросоюзі, Apple вносить низку інших змін, щоб відповідати умовам Закону про цифрові ринки (DMA). Сьогодні компанія розповіла про деякі зі своїх планів у звіті про дотримання вимог DMA [PDF].

Реклама

Apple збирається полегшити користувачам iPhone перехід на іншу операційну систему в країнах Європейського союзу. За словами компанії, вона працює над рішенням, яке допоможе розробникам мобільних операційних систем створити більш зручні рішення для перенесення даних з iPhone на пристрої інших виробників. Рішення буде доступне до осені 2025 року, після чого такі компанії, як Samsung і Google, зможуть надати більш зручні інструменти для перенесення даних з iPhone на їхні гаджети.

Користувачі iPhone з ЄС зможуть повністю видалити Safari зі своїх пристроїв, починаючи з кінця 2024 року, а замість нього встановити будь-який інший браузер. У рамках цього плану Apple розробляє рішення для перемикання браузерів, що дає змогу експортувати та імпортувати дані з браузера в інший браузер на тому самому пристрої. Компанія вже почала підтримувати альтернативні браузерні движки, що є ще однією вимогою DMA.

Щоб поліпшити взаємодію між iPhone та іншими ОС смартфонів, Apple дозволила стороннім платіжним застосункам отримати доступ до NFC-чипа смартфона для безконтактних платежів, які не здійснюються через Apple Pay, а також дозволила розробникам надсилати запити на додаткові можливості взаємодії.

Запити на сумісність розглядаються в кожному конкретному випадку, щоб визначити, чи підпадають вони під дію DMA і чи можна розробити ефективне рішення щодо сумісності.

Усі ці зміни стосуються тільки розробників і користувачів у Європейському Союзі, як того вимагає Закон про цифрові ринки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоspeka.media

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ