Як почистити WhatsApp та звільнити пам’ять на iPhone та Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp, як і будь-який месенджер, має властивість розростатися у розмірах та займати суттєву частину внутрішнього сховища смартфона. Так відбувається тому, що ми щодня користуємося ними — дивимося новини, обмінюємося фото, відео та голосовими повідомленнями. Все це обіймає пам’ять.

На щастя, ситуація можна виправити. Звичайно, можна просто видалити WhatsApp і встановити його заново, але є і менш радикальний метод — вибіркове очищення. На iOS та Android алгоритм один і той же:

  • Відкрийте WhatsApp і перейдіть до «Налаштування»
  • Натисніть «Дані та сховище»
  • Виберіть «Керування сховищем».

У верхній частині екрану ви побачите скільки зараз займають ваші дані всередині WhatsApp. Трохи нижче є два блоки:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • «Перегляд та видалення об’єктів». Тут можна побачити перелік усіх медіафайлів зі всіх чатів, які зберігаються в кеш, розташованих за зменшенням обсягу. Можна або просто видалити найбільші (перші у списку), або пошукати та вибрати ті, які точно не знадобляться.
  • “Чати”. Тут усі ваші чати відсортовані за тим, скільки місця вони займають. Найважчий буде першим у списку. Натисніть на конкретний чат, перегляньте файли, які були в ньому відправлені та закешовані, і видаліть все, що вам не знадобиться.

Цими способами можна очистити пам’ять, при цьому не видаляючи самі чати з листуваннями і важливою інформацією. Якщо ж для вас це неважливо, то можете просто видалити чати повністю – медіафайли з кешу теж втечуть і пам’ять звільниться.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.