В Android-смартфонах скоро з’явиться супутниковий зв’язок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після iPhone компанія Google готує для своїх смартфонів Pixel функцію Satellite SOS, яка дозволить пристроям підключатися безпосередньо до супутника для надсилання повідомлень в екстрені служби.

Відповідний розділ з’явився в налаштуваннях смартфонів після оновлення системної програми Adaptive Connectivity Services, пише  Gizchina . 

Що стосується того, як працюватиме Satellite SOS, то вона схожа на Emergency SOS через супутник на iPhone 14 та iPhone 15. Так, у разі відсутності стільникового зв’язку або Wi-Fi, на вашому пристрої з’явиться значок SOS у рядку стану. Після цього ви зможете зателефонувати або надсилати повідомлення до служб екстреної допомоги, використовуючи супутникове з’єднання. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які саме моделі Pixel отримають сумісність із функцією, неясно, але, як припускають ЗМІ, цю функцію підтримуватимуть лише такі моделі. Вся справа в тому, що для зв’язку з супутниками телефону необхідне додаткове обладнання, якого немає в Pixel.

Нагадаємо, підтримка супутникового зв’язку з’явилася в iPhone ще в 2022 році, пізніше її реалізували в iPhone 15. Компанія Huawei теж запровадила цю фічу, але пішла далі: її флагмани дозволяють не лише обмінюватись СМС, а й дзвонити з використанням супутникового зв’язку.

Однак якщо супутниковий зв’язок на iPhone працює лише в США та деяких інших країнах, то у випадку з пристроями Huawei вона ексклюзив для Китаю. Очікувалося, що Galaxy S24 стане першим загальнодоступним телефоном із супутниковим зв’язком, але цього так і не сталося. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.