Як покращити роботу смартфона на Android: експерти назвали 9 безкоштовних способів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В ідеальному світі добре б міняти смартфон раз на рік, щоб і новішу модель отримати, і свіжішу, яка ще не тупить і не бісить. Однак дозволити собі таку розкіш можуть далеко ще не всі. І щоб телефон служив вірою та правдою довгий час, можна використовувати поради від техекспертів.

Якщо телефон веде себе підозріло і взагалі дратує повільністю, то варто його проапгрейдить, причому безкоштовно. Про робочі та прості способи розповіли експерти Центру цифрової експертизи Роскачества.

Як покращити смартфон Android

  1. Фонова активність (приберіть її в меню «Налаштування» → «Живлення та продуктивність» / «Батарея» → «Шестірня» або «Додаткові функції» → «Очищати пам’ять» → змінити з «Ніколи» на зручний інтервал. У деяких смартфонів енергозберігаючий режим сам забороняє фонову роботу програм).
  2. Повідомлення про розряд (потрібно вимкнути, якщо система дозволяє).
  3. Контроль активності (натиснути три вертикальні точки → «Показати системні програми» → протиснути «Жорстке обмеження» у кожної програми. У важливих програм типу месенджерів варто вибрати «Розумний режим»).
  4. Чищення через провідник («Провідник» → у пошуку ввести cache → видалити непотрібні папки та файли).
  5. Сертифікати Amazon («Налаштування» → «Паролі та безпека» → «Конфіденційність» → «Шифрування та облікові дані» → «Надійні сертифікати», шлях може бути іншим, але суть зрозуміла. Тут можна відключити 4 сертифікати від Amazon).
  6. Економія заряду («Налаштування» → «Паролі та безпека» → «Конфіденційність» → «Спеціальний доступ» → «Економія заряду батареї», тут у Analytics та msa натискаємо «Економити». Поверніться в «Спеціальний доступ» → «Доступ до сповіщень») → вимикаємо Analytics, якщо є).
  7. Часті фрази («Налаштування» → Рядок пошуку (з лупою) → «Автозаповнення» та «Часті фрази» → «Додати часті фрази». Вони спростять роботу).
  8. Чистка динаміка (є функція смартфона, або можна встановити програму Speaker cleaner, вони допомагають фізично почистити динамік).
  9. Покращення звуку розмовного динаміка («Установки» → «Програми» → «Дозволи» → «Дозволи додатків» → «Телефон», тут відкликайте роздільну здатність у тих програм, яким вона не потрібна).

Як правильно заряджати телефон

Фахівці радять користуватися рідними проводами та блоками живлення для телефонів, а ще не ставити їх на зарядку ночами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.