Український магазин додатків для iPhone запустив бета-тест

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Українська компанія MacPaw оголосила про початок бета-тестування свого сервісу Setapp, одного з перших сторонніх магазинів додатків для iOS в Європейському Союзі. Видання The Verge повідомляє, що магазин офіційно відкриється у квітні, пропонуючи користувачам підписку на ексклюзивний набір додатків.

Реклама

Наразі Setapp доступний лише на macOS, і передплатники можуть отримати доступ до великої бібліотеки з понад 230 додатків за 10 доларів США на місяць. Серед доступних додатків – музичний редактор n-Track Studio, інструмент візуалізації проектів MindNode та багато інших.

Магазин Setapp для iOS включає в себе додатки для бізнесу, дизайну, утиліти та підвищення продуктивності. Вартість підписки ще не встановлена, але, за словами менеджера з маркетингу продукту MacPaw Ярослава Степаненка, вона буде відповідати загальній моделі підписки. Користувачі, зацікавлені в новому магазині, можуть записатися в лист очікування на сайті Setapp.

Зміни в політиці Apple у зв’язку з вимогами нового закону ЄС про цифровий ринок (DMA) зробили можливим запуск сторонніх магазинів на iOS для встановлення додатків в обхід App Store. Однак перспективи таких магазинів залишаються невизначеними, оскільки багато розробників можуть вважати за краще не розміщувати свої продукти на альтернативних платформах. Нові правила передбачають плату в розмірі 50 євроцентів за встановлення програми після досягнення порогу в один мільйон завантажень на рік, що може мати негативний вплив на популярні безкоштовні програми.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: