Смартфони

Оновлювати смартфони Samsung стане простіше

Share
Час читання: 2 хв.

До оновлень смартфонів усі ставляться по-різному. Хтось одразу ставить їх, щоб отримати нові функції та підвищити безпеку смартфона, а інші навпаки всіляко відмовляються від них, щоб, як то кажуть, не зламати те, що працює. Адже часто оновлення виходять з помилками і можуть якщо не зіпсувати смартфон, то точно завдати деяких труднощів його власнику. Раніше оновлення було складним процесом, який вимагав часу, але зараз все стало набагато простіше і тільки Samsung ускладнює життя своїм клієнтам. Втім, так триватиме недовго.

Як оновлюються смартфони

Незважаючи на те, що Android представила безшовні оновлення кілька років тому, Samsung наполегливо уникає цієї можливості. Незважаючи на те що виробнику телефонів вдалося протриматися так довго, не застосовуючи метод оновлення, в найближчому майбутньому Samsung може виявитися занадто складно продовжувати йти цим шляхом.

Якщо у вас є телефон Google Pixel, ви напевно знайомі з функцією безшовних оновлень. Це функція, яка дає змогу продовжувати користуватися телефоном під час завантаження та встановлення оновлення. Для цього активний розділ працює, а неактивний оновлюється у фоновому режимі. Коли приходить час перезавантаження, телефон перемикається на оновлений розділ.

Чому Samsung треба перезавантажувати під час оновлення

Досі Samsung уникала використання безшовних оновлень, дотримуючись традиційного методу. Вважалося, що Android 13 може змусити Samsung піти на це, але Google не став робити безшовні оновлення обов’язковою умовою. Тепер статус-кво може змінитися, згідно з коментарем, знайденим у проекті Android Open Source Project (AOSP).

Коментар, вперше помічений 9to5Google, стверджує, що Android готується припинити підтримку “не A/B” оновлень. Під A/B маються на увазі два розділи, які використовуються для безшовних оновлень. Якщо підтримку оновлень без A/B буде припинено, Samsung та інші рідкісні компанії, які дотримуються свого не стандартного шляху будуть змушені почати оновлювати свої смартфони традиційним способом.

Однак, якщо Samsung має твердий намір зберегти звичний для себе спосіб оновлення смартфонів, у неї все ж є шанси знайти деякий обхідний шлях. Як пояснює Мішаал Рахмен, Samsung та інші компанії, що дотримуються її шляху, можуть або створити свій власний метод оновлення, або просто повернути зміни Google.

Як найкраще оновлювати смартфон

У традиційного методу є свої плюси, наприклад, він займає менше місця в пам’яті. Традиційний метод також займає менше часу на оновлення. Однак використання цього методу також означає, що вам доведеться дивитися на екран завантаження, поки процес не завершиться. Тобто, ви не зможете користуватися телефонів у період часу від кількох хвилин до кількох десятків хвилин. Це не критично, але іноді все одно буває неприємно, адже будь-яке очікування викликає неприємні емоції і на цей предмет є безліч досліджень. У тому числі тому багато користувачів дуже довго тягнуть з оновленням.

Що простіше оновити, iOS чи Android

До речі, такого ж шляху досі дотримується Apple. Щоб оновити iPhone треба або встановити автоматичні оновлення, коли вночі телефон сам оновлюється і перезавантажується. Щоправда, для цього він має бути на зарядці та підключений до мережі Wi-Fi. Але бездротова мережа є вдома у всіх, а на зарядку на ніч його ставлять багато хто. Якщо відключити цей спосіб оновлення, то доведеться почекати деякий час, поки iPhone вимкнеться, встановить оновлення і перезавантажиться.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    iOS 18 офіційно доступна: Власники старих iPhone можуть радіти

    Відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18 та iPadOS 18, які принесли нові можливості для кастомізації робочого…

    16.09.2024

    Не плануєте брати iPhone 16? Дізнайтеся, що готує iPhone 17

    Серія iPhone 16 не пропонує великої кількості нових функцій, тому деякі користувачі можуть замислитися, чи…

    16.09.2024

    Гучне нововведення Apple отримало схвалення від влади

    Apple отримала сертифікат затвердження для нової функції здоров'я в Apple Watch, повідомляє MacRumors. Мова йде…

    16.09.2024

    Порт USB-C на iPhone 16 забезпечує надшвидку роботу

    Компанія Apple відмовилася від свого фірмового порту Lightning на користь USB-C з випуском серії iPhone…

    16.09.2024

    Штучний інтелект з умінням міркувати: можливості моделі О1 від OpenAI

    OpenAI випустила нові мовні моделі під назвою o1, які здатні вирішувати складні завдання крок за…

    16.09.2024

    Apple незадоволена якістю своїх Apple Watch SE: Чи вплине це на випуск

    Якщо ви мали можливість користуватися iPhone 5c, то знаєте, наскільки непрактичним був його пластиковий корпус.…

    16.09.2024