Google готує можливість надсилати SOS-повідомлення по супутнику зі смартфонів Pixel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У системних налаштуваннях смартфонів Pixel з’явився пункт Satellite SOS, який натякає на швидку появу підтримки супутникового зв’язку. На це звернув увагу Telegram-канал “Google News | Ru”.

Розділ Satellite SOS з’являється в розділі “Налаштування” → “Безпека та екстрені служби” після оновлення системного додатка Adaptive Connectivity Services (“Управління якістю зв’язку”) до версії p.2024.08.

Судячи з опису, надсилання повідомлень і поточної геолокації в екстрені служби буде доступне, тільки якщо смартфон не може під’єднатися до Wi-Fi або стільникової мережі. У меню є інструкція по роботі з Satellite SOS, а також посилання на купівлю страховки Garmin, яка відшкодує витрати в разі пошуково-рятувальних робіт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В описі згадується фраза “Ваш Pixel”, але які конкретно моделі отримають сумісність з функцією, неясно. Найімовірніше, для зв’язку із супутниками пристрою необхідне додаткове обладнання, якого немає в наявних моделях Pixel.

У вересні 2022 року віце-президент Google з Android Хіроші Локхаймер розповів, що Android 14 отримає нативну підтримку супутникового з’єднання. У липні 2023 року з’явилася інформація, що деякі смартфони під управлінням Android 14 зможуть надсилати SMS через супутник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.