Нова версія HyperOS зламала смартфони Xiaomi: відновлення призводить до видалення фото та відео

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Декілька днів тому інсайдери опублікували список смартфонів Xiaomi, які отримають оновлення до нової операційної системи HiperOS у першій половині 2024 року. Список складався з 50 апаратів та вважається неповним. Жодних одкровень в отриманій інформації не містилося, а трохи пізніше в мережі з’явилися уточнюючі дані. Вказувалося, що перед нами офіційний список мобільних телефонів, які отримають нову ОС протягом найближчих місяців. Цього разу обійшлося без переліку смартфонів, оскільки актуальні пристрої зібрані за серіями.

Реклама

Як бачите, першими HiperOS отримають наступні сері: Mi 14, Mi 13, Mi 13Т, Mi 12, Mi 12Т, Redmi Note 13 та кілька телефонів серії Redmi Note 12. Також оновляться планшети та розумний годинник. Це ще скромніший перелік, який підтверджує інформацію про те, що спочатку операційна система стане доступною на флагманах і популярними серіями останніх років. Mi 11 і Redmi Note 11 також є в повнішому списку, але ці апарати вийшли надто давно, щоб потрапити в першу хвилю. Зазвичай власники смартфонів сприймають прихід поновлення позитивно, оскільки це призводить до появи нових функцій. Крім того, система починає працювати швидше за рахунок заміни основних компонентів та чищення кешу. Також в деяких випадках можуть бути деякі системні покращення, що ведуть до зниження витрати акумулятора та прискорення роботи деяких функцій. Схоже, сьогодні власникам мобільних телефонів Xiaomi краще зачекати.

Як стало відомо, деякі апарати вже почали одержувати HiperOS. У більшості користувачів все нормально, якщо не брати до уваги занадто довгого завантаження. Зазначається, що в деяких випадках вам може знадобитися 15 хвилин і навіть більше, щоб усі файли встановилися, а графічний інтерфейс змінився логотипу. Ось тільки не все так гладко, адже все більше користувачів пишуть про масовий збій у роботі нової ОС. Виявляється, після тривалого встановлення та налаштування, графічний інтерфейс не завантажується, а екран зависає. Зробити в даному випадку нічого не можливо, а єдиний спосіб пожвавлення смартфона полягає в повному обнуленні даних та перевстановленні операційної системи. У цьому випадку ви втратите всі програми, налаштування, листування та багато іншого. При неправильних налаштуваннях відновлення можна видалити фотографії та відео, що зберігаються у внутрішній пам’яті. 

Там також не можуть безболісно відновити смартфон, але принаймні не видаляють усі файли. Налаштування підтягуються після введення облікового запису Google, а у багатьох користувачів фотографії та відео зберігаються в хмарних сховищах. Словом, проблема існує, а представники Xiaomi підтвердили її серйозність. Судячи з усього, помилки виникли на стороні інтерфейсу користувача HiperOS. Експерти припускають, що системний плагін у деяких ситуаціях під час налаштування дає збій, що призводить до неможливості завантаження самої ОС. Представники китайської компанії радять не ризикувати. Для того щоб убезпечити свій смартфон, потрібно перейти в налаштування від тимчасово вимкнути автоматичне оновлення. Якщо смартфон самостійно закачав повний образ з новою HiperOS, то вам варто не перезавантажувати телефон. У цьому випадку оновлення не встановиться, а ви не піддаєте свої дані ризику.

Крім того, можна, що називається, підстелити соломку. Потрібно підключити смартфон до комп’ютера або ноутбука за допомогою мережевого кабелю та перекинути у надійніше місце фотографії та відео. Також рекомендується зробити резервні копії листування в месенджерах та згадати свій пароль до облікового запису Google. Як часто виявляється, багато власників телефонів навіть не знають, ім’я облікового запису, не кажучи вже про пароль. Іноді обліковий запис створюється в магазині при покупці смартфона, а продавці беруть за цю послугу гроші і не турбують себе, щоб надати власнику апарата ім’я та пароль. Одним словом, проблема справді серйозна, але тимчасова. Вже незабаром Xiaomi випустить правильне оновлення, яке містить помилки. Поки що краще не робити різких рухів, зосередившись на тому, щоб максимально убезпечити особисті дані. Джерела стверджують, що список смартфонів, які схильні до зазначеної вище проблеми, досить великий. Жодної системності немає, а значить ми не наводитимемо весь перелік тут. Пам’ятайте, що тільки ви відповідаєте за стабільну роботу вашого апарату, адже навіть Apple припускається прикрих помилок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: