Смартфони

10 особливостей нової HyperOS від Xiaomi

Share

Що таке HyperOs? Це симбіоз зручності MIUI, незвичайних можливостей Poco Launcher, підвищеної продуктивності та безпеки. Нова прошивка – поєднання найкращого, що є у Сяомі. HyperOS отримала багато цікавих особливостей. Про них розповідаємо в цьому матеріалі.

Фішки для більш легкого управління

Деякі можливості нової осі від Сяомі перетинаються з особливостями MIUI 14. Детально про них розповіли в окремому матеріалі.

А зараз розповімо про фішки, які дадуть змогу простіше і швидше керувати вашим смартфоном на HyperOS.

Подвійний тап

Управління за допомогою жестів – сучасний тренд. Це виглядає більш футуристично, ніж просте натискання на сенсорні кнопки. За допомогою подвійного тапа по сенсору дотику можна запустити додаткову дію. Наприклад:

Сенсорний помічник

Додаткові вікна – ще одна фішка HyperOS. Вони дають змогу працювати в режимі багатозадачності – мати під рукою всі потрібні програми. Сенсорний помічник Xiaomi – це плаваюча кнопка, яку можна прикріпити на одній із бічних сторін екрана. Якщо на неї натиснути, відкриється 5 кнопок. Кожну можна налаштувати.

Плаваючі вікна

Усе нове – забуте старе. Плаваючі вікна вже зустрічалися в більш ранніх версіях Андроїд і сподобалися користувачам. Це ще один елемент мультизадачності. Ви можете одночасно дивитися відео і листуватися з друзями, грати і переглядати стрічку в соцмережах.

У HyperOS, як і в MIUI 14, можна одночасно увімкнути 2 плаваючі вікна.

Кастомізація смартфона Xiaomi

Сяомі намагається в кожному оновленні додати нових фішок, які дадуть змогу користувачеві більш тонко налаштувати смартфон. Це стосується не тільки способів управління, а й дизайну. Деякі фішки перекочували в HyperOs з Poco Launcher. Інші ж зустрічаються вперше.

Вимкнення підписів

Якщо вас дратує текст під значками додатків та ігор – ця фішка для вас. Відключити підписи тепер просто. Для цього треба:

  • зайти в “Налаштування” – “Робочий стіл”;
  • у другому блоці налаштувань біля напису “Не показувати текст” вибрати “скрізь”.

Тепер значки будуть без підписів і в меню, і на робочому столі, і в папках.

Групування значків за кольором

Цікава опція з Поко Лаунчера. Це безкоштовна багатофункціональна оболонка робочого столу тільки для Poco. Відрізняється незвичайними дизайнерськими рішеннями та унікальними ефектами для іконок.

Тепер у телефонів Xiaomi, як у Poco, в меню значки сортуватимуться за кольорами. Смислового навантаження можливість не несе, але має кумедний вигляд. Увімкнути сортування: “Налаштування – “Робочий стіл – ще раз “Робочий стіл – “Групувати значки за кольором.

Розмір і колір фону значків

Якщо вас не влаштовує стандартний розмір іконок, його можна змінити. Для цього потрібно зайти в “Налаштування” – “Шпалери” – “Розмір значків”. Для збільшення розміру потрібно заповнити шкалу (провести пальцем вправо). Для зменшення – провести по ній вліво.

А поміняти колір стандартних значків можна в цьому ж меню. Можна вибрати синій, зелений, фіолетовий, фіолетовий, коричневий колір або за замовчуванням. Колір зміниться не під усіма значками. А також налаштування може не застосуватися, якщо стоїть тема, яка змінює всі значки на свої.

Суперпапка

Для чого ця фішка? Наприклад, якщо вам набрид стандартний дизайн папок або хочеться зібрати більше додатків в одному місці. У збільшену версію поміщається до 7 застосунків, а в XXL до 12.

Додаткові можливості

Зібрали ще кілька опцій, які можуть сподобатися користувачам.

Розпізнавання тексту на знімку

Не тільки в айфонів тепер є така фішка. Як її ввімкнути? Потрібно зайти в застосунок “Галерея” – три крапки в правому верхньому кутку – “Налаштування” – “Розпізнавання тексту”.

Тепер на будь-якому фото або зображенні можна виділити пальцем текст, скопіювати його або надіслати одразу з програми. Ще можна відкрити фото, натиснути три крапки в правому нижньому кутку і вибрати “Розпізнати текст”. У цьому разі ШІ сам розшифрує напис, без виділення користувачем.

Другий простір

Колега, однокурсник, родич може легко взяти ваш смартфон і це вам не подобається? У цьому випадку можна встановити пароль. Або ж заховати в приховані папки важливу інформацію.

А користувачі HyperOS можуть просто активувати другий простір. Це ще одна версія вашого смартфона. У ній є системні та Гугл додатки, чиста галерея і провідник. Тут ви можете використовувати другу телефонну книгу, інші акаунти – ніщо не видасть ваш перший простір.

Розширення пам’яті

Розширення оперативної пам’яті за рахунок внутрішньої – не супернова технологія. Але повноцінно представила її компанія Сяомі з останнім оновленням.

Для чого це потрібно? Це допомагає розвантажити основну ОЗП, підвищує продуктивність, змушує пристрій працювати швидше. Особливо видно ефект, якщо ви любите одразу відкрити багато додатків і активно перемикатися між ними.

HyperOS приємно здивувала багатьма цікавими опціями. Звичайно, деякі фішки залишаються непомітними середньостатистичному користувачеві. Наприклад, менша вага прошивки або поліпшена безпека. Але привабливий дизайн і можливість кастомізації точно сподобаються фанатам бренду.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • HIPER OS ще ссирий,багато не дороботок,наприклад в сяом редміі 12 немае роздільної дошки оголошень і управління,як це є у редмі notе 11s.......Туго йде загрузка в Гугл маркеті додатків,точніше оновлення.Декотрі сайти підтуплюють.Бета серія коли вийде?????

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Apple створить найтонший iPhone 17 за всю історію бренду

    Компанія Apple підняла свою інженерну майстерність, представивши 11- та 13-дюймові моделі M4 iPad Pro. Ці…

    16.06.2024

    На думку експертів, Apple планує зробити iPad складним

    Еллісон Джонсон з The Verge висловлює думку, що iPad має змінити свою форму, навчившись складатися…

    16.06.2024

    Чи вистачить 8 ГБ відеопам’яті для сучасних ігор AAA-класу

    Світ комп'ютерних ігор є постійно розвиваючимся ландшафтом, де технології постійно вдосконалюються. Однак із прогресом виникає…

    16.06.2024

    Штучний інтелект в стилі ChatGPT виявлено у бета-версії HyperOS

    Xiaomi досягає значних успіхів у галузі штучного інтелекту, випустивши останню бета-версію HyperOS для Xiaomi 14,…

    16.06.2024

    Apple має намір зробити свої пристрої ще тоншими

    Після запуску iPad Pro M4, який називають найтоншим пристроєм Apple з товщиною всього 5,1 мм,…

    16.06.2024

    Розкрита ємність акумулятора Samsung Galaxy S25

    Останні звіти вказують, що Samsung Galaxy S25 може не мати значного збільшення часу автономної роботи…

    16.06.2024