На Android смартфонах з’явилося багато нового: анонс від Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google зазвичай не бере участі у виставці MWC безпосередньо, але цього року було зроблено виняток. Компанія розповіла, які нововведення з’являться в Android та кількох додатках починаючи з цього тижня. Майже всі вони так чи інакше пов’язані з можливостями, які надають нейромережі та штучний інтелект.

Інтеграція чат-бота Gemini у «Google Повідомлення»

«Google Повідомлення» дозволять отримати доступ до Gemini прямо у додатку. Це значно розширить можливості спілкування: можна буде доручати нейромережі складати відповіді та листувати, а також знаходити потрібну інформацію. Чат-бот Gemini спочатку буде доступний у вигляді бета-версії, тільки англійською мовою і лише в деяких країнах.

Переказ повідомлень в Android Auto

Ця функція була анонсована разом із запуском смартфонів Samsung Galaxy S24, а незабаром стане широко доступною. Android Auto зможе використовувати штучний інтелект для надання зведення та озвучування повідомлень із чатів під час водіння. Також будуть пропонуватись відповідні відповіді та дії (наприклад, можна буде повідомити співрозмовнику час вашого прибуття або зателефонувати йому).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рукописні нотатки Google

У Google Docs з’явиться нова функція розмітки, яка дозволить додавати до документів рукописні нотатки пальцем або стілусом. На вибір пропонується кілька інструментів (наприклад, різні кольори пера та маркери).

Програма Fitbit тепер може відображати дані з Health Connect

Програма Fitbit на Android вже може синхронізувати свої дані з Health Connect. Тепер він зможе відображати дані, надіслані в Health Connect через інші програми. Програма Fitbit може відображати дані з інших програм (AllTrails, Oura Ring та MyFitnessPal), щоб отримати більш повну картину фізичної форми користувача.

Напрями громадського транспорту в Google Картах на Wear OS

Напрями громадського транспорту стали доступними у програмі Google Карти на Wear OS. Завдяки цьому можна залишити смартфон у кишені і подивитися на годинник, щоб дізнатися, у скільки приїде автобус, тролейбус або інший транспорт. Також можна отримати навігаційні вказівки про те, як дістатися до потрібної зупинки.

Підтримка екранних сканерів для «Об’єктиву» в «Google Картах»

Функція TalkBack на смартфоні зможе зачитувати інформацію про заклад (наприклад, години роботи, рейтинг та відгуки). Крім того, тепер у програмі можна натиснути на піктограму «Об’єктив» у рядку пошуку та направити камеру телефону на навколишній простір, щоб знайти інформацію про найближчі банкомати, ресторани та багато іншого.

Підписи, що генеруються штучним інтелектом, в Lookout

Програма Lookout отримала нову функцію «Питання та відповіді на зображення». Вона використовує штучний інтелект для автоматичного створення описів фотографій, зображень в інтернеті і картинок в повідомленнях. Ця функція поширюється на англомовних користувачів по всьому світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.