Infinix показав смартфон з екраном, який не споживає енергію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бренд Infinix показав на виставці MWC прототип смартфона, який має два великі екрани – повноцінний на лицьовому боці і допоміжний на задній кришці. Раніше той самий концепт був представлений на CES. Приблизно такі ж пристрої кілька років тому випускала компанія Yota Devices; її YotaPhone пережив кілька ітерацій, але зрештою споживачі втратили до нього інтерес, і виробник збанкрутував і закрився у 2019 році.

У смартфоні Infinix використовується екран E-Ink Prism, створений за технологією електронного чорнила E-Color Shift. Це власна розробка бренду, і ось як її описують інженери:

“При подачі різних напруг електричне поле всередині мікроструктури змінюється, змушуючи відповідні кольорові частинки рухатися і відображати потрібні кольори. Цей інноваційний підхід дає змогу корпусу телефону змінювати “шкіру” на свій розсуд, підтримуючи роботу дисплея без споживання енергії”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виходить, що допоміжний екран у цього смартфона доволі даремний, оскільки на нього не можна вивести додатки чи якусь текстову інформацію, він просто переливається різними кольорами. Але навіть так він має ефектний вигляд, а що найкраще – він не споживає енергію від акумулятора, а тому не зменшує час автономної роботи смартфона. Не виключено, що Infinix продовжить розробки в цьому напрямі і створить екран, який не потребує живлення, але показує що-небудь корисне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.