Учені виявили нову загрозу для смартфонів у бездротових зарядних пристроях

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Нове дослідження, проведене спільно фахівцями Університету Флориди та експертами з безпеки з компанії CertiK, виявило серйозну вразливість у бездротових зарядних пристроях, які ми використовуємо щодня. Виявляється, ці зручні гаджети можуть перетворитися на інструменти для злому і навіть фізичного пошкодження смартфонів – і все це на відстані, без будь-якого фізичного контакту з пристроєм.

Реклама

Дослідники з’ясували, що зловмисники можуть використовувати електромагнітні перешкоди, що генеруються зарядними станціями, для завдання шкоди. Це охоплює не тільки можливість віддаленого злому пристроїв, що працюють як на iOS, так і на Android, а й ризик перегріву акумулятора до критичних температур, що може призвести до його займання.

Проблема полягає в тому, що хакери можуть маніпулювати енергією, що надходить у зарядний пристрій, створюючи в такий спосіб перешкоди, які потім використовуються для зміни роботи магнітного поля, необхідного для зарядки. Найдивовижніше, що для цього їм не потрібно вносити зміни в саму зарядку – достатньо втручання в електромережу поблизу.

Експерименти, продемонстровані вченими, показали, що такий метод може бути використаний для активації прихованих голосових команд на смартфоні, що відкриває дорогу до його повного контролю. У гіршому випадку це може призвести до крадіжки особистих даних або навіть фізичного знищення пристрою через його перегрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: