5 налаштувань, які краще відключати в шторці смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен смартфон має шторку налаштувань. На більшості моделей Android-смартфонів потрібно зробити свайп зверху донизу. Відкриється так звана шторка налаштувань, де зібрано важливі параметри вашого смартфона. Давайте розберемося, які налаштування можна сміливо відключати і навіщо це робити.

Wi-Fi

Якщо ви не користуєтеся в даний момент Wi-Fi підключенням і не плануєте це робити в найближчі кілька годин, то краще відключити цю опцію. Причина тут проста — увімкнений модуль бездротової мережі працює постійно та аналізує інші мережі. Це впливає на енергоспоживання пристрою. А чим частіше ви заряджатимете акумулятор, тим швидше батарея почне деградувати і ємність зменшуватиметься.

Стільникові дані

Опцію «Передача даних» (назва може бути різною) можна вимкнути тоді, коли вам не потрібний доступ до мережі. Це сильно заощаджує заряд і трафік — багато програм працюють у фоні і можуть навіть оновлюватися. Наприклад, ви їдете кудись і в найближчі кілька годин не плануєте користуватися смартфоном, але не хочете пропустити дзвінок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимкнена опція передачі даних помітно знижує енергоспоживання пристрою та не розряджає батарею. Тут варто розуміти, що опція відключить весь інтернет на вашому смартфоні і вам не зможуть додзвонитися через месенджер. Але потім ви зможете подивитися, хто вам писав у WhatsApp або Telegram, коли знову активуєте цю опцію.

Bluetooth

Тут приблизно така сама схема, що і з Wi-Fi. Не потрібен – можна вимкнути. Але варто розуміти, що якщо потім знову вмикати Bluetooth, то, можливо, пристроям знадобиться якийсь час для сполучення — не завжди виходить здійснити процес з першого разу. До речі, якщо пристрій підтримує NFC, а ви ним не користуєтесь, то також можна вимкнути цю опцію.

Автоповорот екран та автояскравість

За дані опції відповідають спеціальні датчики, які змушені в реальному режимі аналізувати, скільки світла потрапляє на ваш смартфон, щоб підлаштувати яскравість і в якому положенні знаходиться девайс, щоб змінити орієнтацію екрану. Більшість смартфонів, особливо бюджетних моделей, автоматична яскравість працює неправильно. Набагато простіше яскравість підлаштовувати самостійно через бігунок у тій же шторці опцій. Ну, а автоповорот екрану, якщо ви не користуєтеся горизонтальною орієнтацією пристрою, зовсім не потрібен. Постійне увімкнення даних опцій сильно витрачають заряд батареї.

Режим польоту

Або ще його називають «Авіарежим». У цьому режимі вимикаються всі модулі радіозв’язку. Ви не зможете отримувати повідомлення та дзвінки. Не працюватиме інтернет та стільниковий зв’язок. Зручно використовувати цей режим для збереження заряду в тих ситуаціях, коли гаджет сідає, а зарядити не буде можливості.

Не потрібно вимикати смартфон — процес увімкнення та вимикання супроводжується значними енерговитратами. Просто переведіть у режим польоту, скажімо, на 30 хвилин, а потім відключайте цей режим і перевіряйте наявність нових повідомлень та дзвінків. Для дзвінків важливо, щоб оператор відправляв повідомлення, якщо вам не додзвонилися (функція може працювати опціонально).

Також у цьому режимі смартфон заряджається помітно швидше.

Є нюанс – деякі смартфони в режимі польоту не відключають Wi-Fi і Bluetooth, а тільки мережу: подивитися це можна також у шторці налаштувань.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.