Чому на Android не варто часто закривати фонові додатки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Провідний експерт із мережевих загроз, web-розробник компанії “Код Безпеки” Костянтин Горбунов порівняв запуск застосунків на смартфоні з нуля з прогріванням двигуна автомобіля в холодну погоду.

Експерт зазначив, що приблизно так само відбувається і запуск застосунків на смартфоні: пристрою необхідно багато обчислювальних ресурсів, що навантажує і процесор, і акумулятор. Тому додатки не варто постійно повністю закривати і відкривати, а краще залишати у фоні.

За словами Горбунова, коли користувач працює з додатками, то взаємодіє з їхньою видимою частиною, а коли програми йдуть у фон, їхня невидима частина завантажується в оперативну пам’ять, і пристрій кешує софт. Коли застосунок знадобиться, смартфон уже знає, в якому стані застосунок був на момент згортання і просто вивантажує його в готовому вигляді.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ж постійно повністю закривати і відкривати додатки, буде кратно швидше витрачатися ресурс батареї. “Коли користувач знову звертається до раніше згорнутого застосунку, системі вже не потрібно ініціювати його повне завантаження, а потрібно лише відновити кеш. У разі закриття, ОС доведеться знову довантажувати всі необхідні ресурси, тому з цього погляду згортання застосунків несе більше користі, ніж закриття”, – пояснив експерт.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.