Яким буде найдешевший смартфон від Google 2024 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що Google вже випустила першу бета-версію Android 15, компанія все ще не представила оновлення офіційно. Зробить вона це на своєму заході Google I/O, а заодно представить довгоочікуваний недорогий смартфон Google Pixel 8a. Пристрій традиційно цікавий багатьом фанатам електроніки, оскільки він поєднує в собі просунуті характеристики і невисоку ціну. Новий Pixel 8a у 2024 році стане ще кращим – у цьому немає жодних сумнівів, а користувачі отримають унікальну можливість купити дешеву версію флагманської моделі. Зібрали все, що відомо про Pixel 8a: характеристики, ціни та приблизну дату виходу.

Який вигляд матиме Pixel 8a

Зовнішній вигляд Pixel 8a принципово не зміниться за винятком заокруглених кутів

Зовнішній вигляд смартфонів Pixel не особливо змінювався останнім часом. Нинішнє покоління сильно відрізняється від Pixel 6, але майже точнісінько повторює Pixel 7. Проте, у Pixel 8a буде дещо змінено дизайн блоку камер, але помітять це тільки досвідчені користувачі. Однак зміниться і сама форма смартфона: краї корпусу будуть сильно заокруглені порівняно з попереднім поколінням. Видадуть у новинці бюджетну версію і досить товсті рамки навколо екрана, яких немає у флагманському Pixel 8.


При цьому розміри залишаться тими самими, що і в торішній версії – 152.1 x 72.6 x 8.9 мм, а новий дешевий Pixel 8a буде представлений у трьох кольорах: зеленому, синьому і чорному. Загалом, знову вийде досить симпатичний компактний смартфон за невисокою ціною, зовнішній вигляд якого практично в точності повторює флагманську лінійку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Pixel 8a – характеристики

Головна фішка недорого Пікселя – можливість надати користувачам флагманську модель “на мінімалках”, заощадивши на її комплектуючих. При цьому розробники не урізають основні характеристики недорогого Гуглофона, наприклад, встановлюють у нього топовий чипсет, чого не робить та ж Xiaomi під час випуску lite-версій. Таким чином, немає сумнівів, що Pixel 8a отримає процесор Tensor G3, але смартфон буде поставлятися лише з 8 Гб оперативної пам’яті і 128 Гб сховища.

Зараз він набирає близько 900 000 очок в AnTuTu, але за традицією продуктивність Pixel 8a буде злегка урізана. Проте, зі швидкістю роботи проблем виникнути не повинно, а ось автономність повинна підрости за рахунок енергоефективності. За замовчуванням буде встановлено Android 14, але пристрій оновиться до Андроїд 15 і, найімовірніше, отримуватиме апдейти протягом 7 років згідно з новою політикою Google.

Інсайдери кажуть, що новий Піксель 8а матиме такий вигляд

А ось дисплей Pixel 8a навряд чи отримає підтримку 120 Гц, хоча зараз подібна герцовка є навіть у дуже дешевих смартфонах. Проте інсайдери очікують, що новий смартфон може отримати більш яскравий OLED-екран на 6.1 дюйма. З важливих характеристик потрібно відзначити акумулятор на 4400 мА*год, швидку зарядку на 18 Вт і бездротову – на 7,5 Вт.

Недорогий смартфон із хорошою камерою

Недорогий Гугл Піксель – це один із найкращих камерофонів, який фотографує не гірше за топовий iPhone. Не вірите? Просто подивіться підсумки сліпого тестування від блогера Маркеса Браунлі, в якому дешевий Гуглофон вже не перший рік перемагає топові моделі! Немає сумнівів, що майбутня модель продовжить традицію: камера Pixel 8a буде розрахована на 64 Мп з діафрагмою 1.9, а також надширококутну і фронталку на 13 Мп.

Наголос знову буде зроблено на постобробку та інші нейромережеві фішки: цілком імовірно, в молодших моделях з’явиться функція Best Take, яка об’єднує кілька фотографій в один знімок. Однак усіх чекати явно не варто: найімовірніше, Гугл додасть у Pixel 8a тільки частину з них, щоб штучно розмежувати лінійки смартфонів.

Ціна Google Pixel 8a

Стартова ціна Pixel 8 становить 699 доларів, тоді як базовий Pixel 7 коштував всього 599 доларів, Pixel 7a – 499. Розрив дійсно величезний, тому багато покупців можуть приходили до висновку, що переплата просто не має сенсу. Цілком ймовірно, що в 2024 році Гугл перегляне цінову політику, збільшивши вартість Pixel 8a до 549 доларів. Таким чином, компанія може залучити більше покупців на бік базової моделі, а не бюджетної. Якщо цього не станеться, то слід очікувати ціну в 499 доларів як і раніше.

Немає сумнівів, що Pixel 8a представлять навесні на заході Google I/O. Інсайдери очікують, що у 2024 році він відбудеться 8 травня, але точна дата стане відома вже на початку весни. Чи варто чекати виходу нової моделі або купити Pixel 7a? Думаю, що зараз саме час обзавестися торішньою моделлю, яка дуже сильно подешевшала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.