На MWC покажуть перший смартфон без додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На виставці MWC 26-29 лютого відвідувачами покажуть перший смартфон без звичних мобільних додатків. Їхні функції візьме на себе ШІ, завдання якому можна ставити голосом або текстом. Гаджет анонсував оператор зв’язку Deutsche Telekom – його представники вже розкрили перші подробиці про майбутню новинку.

Передбачається, що ШІ зможе виконувати функції додатків, якщо поставити йому правильне завдання. Наприклад, однією фразою можна буде попросити спланувати поїздку замість того, щоб запускати окремі додатки для пошуку готелю і квитків. Компанія Deutsche Telekom відповідає за залізо, а софтом займається стартап Brain.ai. За словами розробників, гаджети, засновані на спілкуванні з ШІ, стануть наступним щаблем розвитку комп’ютерів після командного рядка і графічного інтерфейсу зі значками додатків.

“Помічник на основі штучного інтелекту (ШІ) замінює незліченну кількість додатків на смартфоні. Подібно до консьєржа, асистент розуміє ваші цілі та бере на себе всі деталі”, – йдеться у прес-релізі Deutsche Telekom.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ШІ-прошивка буде встановлена на двох смартфонах: уже представленому Deutsche Telekom T Phone і неназваній моделі з процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. На виставці відбудеться не повноцінний реліз, а демонстрація смартфонів, і поки невідомо, коли перший серійний пристрій такого типу надійде в продаж. Раніше схожу функціональність отримав гаджет Rabbit R1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.